Hristo Stoichkov wil Celta Vigo in de Liga houden.

Bij Celta Vigo, achttiende in de rangschikking, werd vorige week coach FernandoVázquez ontslagen. Hij was er aan de slag sinds 2004 en had het team vanuit de Segunda División naar de Liga gebracht. Vorig jaar eindigde hij op een erg fraaie zesde plaats. Dat leverde een ticket op voor de UEFA Cup waarin Celta Vigo onder andere Standard uitschakelde.

Celta Vigo stond niet te lang stil bij het ontslag en trok HristoStoichkov aan. De Bulgaar, die in 1994 schitterde tijdens het WK in de VS en daarna de Gouden Bal won, was tot vorige week bondscoach van zijn land. Hij kreeg echter heel wat kritiek te slikken, vooral na het recente gelijkspel tegen Albanië. Nadat hij vorige week voor Celta tekende, trad hij de pers tegemoet in een shirtje van de club, met zijn naam op de rug. Zo wilde de oud-aanvaller duidelijk maken dat hij zich al volop betrokken voelt bij zijn nieuwe werkgever.

Stoichkov toonde zich ook vrij optimistisch : “Ik ben ervan overtuigd dat wij ons zullen redden”, verklaarde hij. “Ik wil het niet over de tweede klasse hebben. Dat zou getuigen van een gebrek aan respect ten aanzien van de club en van de spelers.” Met die woorden charmeerde hij alvast voorzitter CarlosMouriño. “Ik hoop dat de coach dit enthousiasme ook zal kunnen overbrengen op de spelers”, verklaarde hij.

Op zijn eerste training voetbalde Stoichkov alvast vrolijk mee. Nadien nam hij een aantal spelers individueel onder handen en nadien richtte hij zich tot de hele groep. Hij liet ook duidelijk blijken dat hij vooral rekent op FernandoBaiano als boegbeeld van het nieuwe Celta. Die liet weten dat “de nieuwe trainer op hem rekent om ervoor te zorgen dat de groep met evenveel karakter speelt als hij en altijd de bedoeling heeft om één goal meer te maken dan de tegenstander.”

Aanvoerder Borja Oubiña ziet het eveneens helemaal zitten met de nieuwe trainer. “We gaan hem zoveel mogelijk helpen. Hij moet alle problemen die de club tot nu toe heeft gekend naast zich neerleggen en vooral vooruit kijken.”

In de Champions League zijn drie van de vier halvefinalisten Britse teams, terwijl in de UEFA Cup met FC Sevilla, Espanyol en Osasuna drie Spaanse ploegen tot de halve finale zijn doorgedrongen. Enkel Werder Bremen is een vreemde eend in de bijt.

Oscar Trejo (18), de jonge Argentijnse spits van Mallorca, beleefde tien dagen geleden een opgemerkt debuut. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd gooide coach Gregorio Manzano hem voor de leeuwen met de boodschap dat hij vooral moest proberen om er zoveel mogelijk plezier aan te beleven. Amper twee minuten later wist hij Roberto Abbondanzieri, de doelman van de Argentijnse nationale ploeg, te verschalken.

Barcelona organiseerde een internationale wedstrijd om ideeën te vinden rond de modernisering van Camp Nou. Architecten uit heel wat landen, waaronder ook uit België, deden in totaal 78 nieuwe voorstellen.

Quique Sánchez Flores, de coach van Valencia, beleefde een moeilijke week. Daags na de pijnlijke uitschakeling in de Cham-pions League tegen Chelsea, vernam hij dat hij zich zal moeten verantwoorden voor de kritiek die hij na de wedstrijd tegen Bilbao uitte aan het adres van scheidsrechter Manuel Mejuto González.

DANIEL DEVOS

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content