Blessureleed bemoeilijkt integratie De Rossi bij Boca Juniors

© BELGAIMAGE
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Dat het dit seizoen met AS Roma iets moeizamer gaat, ligt volgens Edin Dzeko aan het vertrek van Daniele De Rossi. Tiens, hoe zou het de 36-jarige vergaan in Buenos Aires?

Ze zijn in Argentinië toe aan hun zomerstop. Leider Boca Juniors speelde afgelopen zondag bij Rosario Central zijn laatste competitiewedstrijd van 2019. Op 26 januari herbegint het allemaal, met voor Boca Juniors een derby tegen Indepediente. Of die derby nog mét Daniele De Rossi zou zijn? Het is de vraag, want al weken zijn er geruchten over een vervroegde terugkeer naar zijn land.

Veel kan afhangen van de voorzittersverkiezingen die afgelopen zondag werden gehouden. De man die De Rossi naar Buenos Aires haalde, Nicolás Burdisso, is onder het huidige regime sportief directeur bij de ploeg, maar als er een wissel aan de macht komt, kan de man onder druk komen te staan. Verliest dan ook De Rossi zijn job?

Een succes is zijn tijd bij Boca nog niet geweest. De ploeg doet het goed, maar zonder de architect die er in principe tot de zomer van 2020 zou doorgaan, vooraleer met voetbalpensioen te gaan. De reden: veel blessures. De Rossi heeft er, sinds hij op 26 juli zijn overgang officialiseerde, tot dusver nog maar vier wedstrijden in de competitie opzitten. In september verhuisde hij naar de bank en vervolgens naar de ziekenboeg. Op het veld had hij duidelijk moeite met het tempo en de agressiviteit. Geen voorbereiding en weinig ritme eisten hun tol.

Nadien speelde hij nog even mee in de Copa Libertadores, en maakte hij de uitschakeling in de beker mee. In totaal goed voor 361 minuten in goed vier maanden. Hij kon ook trainer Gustavo Alfaro niet overtuigen. Die voelde dat een ploeg bouwen rond iemand op wie je amper kon rekenen, gewaagd was. Hij deed het dan ook niet.

Vraag is nu: wat is voor De Rossi de tussenbalans? Lokt iets hem terug naar Italië? Niet als voetballer, maar in een rol als assistent. Die van Roberto Mancini, bij de nationale ploeg bijvoorbeeld, straks schaduwfavoriet op het EK, met groepswedstrijden in ‘zijn’ Rome? Alles kan. Antwoord in januari.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content