clubinfo

opgericht in 1909

voorzitter

Joey Saputo (can)

stad Bologna

386.000 inwoners

stadion

Renato Dall'Ara

38.279 capaciteit

clubkleuren

blauw-rood shirt, blauwe broek

website

www.bolognafc.it

erelijst

7 x kampioen

2 x beker

trainer FILIPPO INZAGHI

09/08/1973

Goaltjesdief van Milan, met een bijzonder gewoonte: at voor een wedstrijd kinderkoekjes, waarvan hij er altijd twee in de doos liet.

Volgde in 2014 bij Milan Clarence Seedorf op, maar werd op het einde van het seizoen bedankt.

Loodste Venezia in 2017 naar de Serie B en mag straks in Stadio Renato Dall'Ara voor de tweede keer op het hoogste niveau aan de slag.

smaakmaker SEBASTIAN DE MAIO

De 'kolos van Genoa', zoals Sebastian De Maio (31) begin augustus 2016 in dit blad werd genoemd, had met pijn in het hart afscheid genomen van het Stadio Luigi Ferraris. Hij veranderde de rood-blauwe kleuren van zijn Facebookpagina in het paars van Anderlecht, dat iets meer dan 3 miljoen euro voor de Franse centrale verdediger had betaald. Zijn echtgenote zag een verblijf in België - enkele maanden na de aanslagen - echter niet zitten, waardoor hij na ... vier wedstrijden terugkeerde naar Italië, zijn tweede vaderland, waar hij sinds 2006 bij Brescia, Frosinone en Genoa een betrouwbaar sluitstuk van de verdediging was. Fiorentina was een tussenstap, in de zomer van 2017 recupereerde Anderlecht nog een deel van het transferbedrag bij Bologna.

FILIPPO INZAGHI, Maurizio Borsari/AFLO
FILIPPO INZAGHI © Maurizio Borsari/AFLO

transfers in

Calabresi & Skorupski (AS Roma), Dijks (Ajax, Ned), Mattiello (Atalanta), Svanberg (Malmö FF, Swe), Orsolini (Juventus), Falcinelli (Sassuolo), Santander (FC Kopenhagen, Den).

SEBASTIAN DE MAIO, Maurizio Borsari/AFLO
SEBASTIAN DE MAIO © Maurizio Borsari/AFLO

out

Verdi (Napoli), Di Francesco (Sassuolo), Masina (Watford, Eng), Mirante (AS Roma), Boldor (Hellas Verona), Torosidis (Olympiacos Piraeus Gre), Falco (Lecce), Oikonomou (AEK Athene, Gre), Ferrari (Sampdoria), Crisetig (Frosinone), Vécsei (FC Lugano, Sui).

opgericht in 1909 voorzitter Joey Saputo (can) stad Bologna 386.000 inwoners stadion Renato Dall'Ara 38.279 capaciteit clubkleurenblauw-rood shirt, blauwe broek websitewww.bolognafc.it erelijst7 x kampioen 2 x beker 09/08/1973 Goaltjesdief van Milan, met een bijzonder gewoonte: at voor een wedstrijd kinderkoekjes, waarvan hij er altijd twee in de doos liet. Volgde in 2014 bij Milan Clarence Seedorf op, maar werd op het einde van het seizoen bedankt. Loodste Venezia in 2017 naar de Serie B en mag straks in Stadio Renato Dall'Ara voor de tweede keer op het hoogste niveau aan de slag.De 'kolos van Genoa', zoals Sebastian De Maio (31) begin augustus 2016 in dit blad werd genoemd, had met pijn in het hart afscheid genomen van het Stadio Luigi Ferraris. Hij veranderde de rood-blauwe kleuren van zijn Facebookpagina in het paars van Anderlecht, dat iets meer dan 3 miljoen euro voor de Franse centrale verdediger had betaald. Zijn echtgenote zag een verblijf in België - enkele maanden na de aanslagen - echter niet zitten, waardoor hij na ... vier wedstrijden terugkeerde naar Italië, zijn tweede vaderland, waar hij sinds 2006 bij Brescia, Frosinone en Genoa een betrouwbaar sluitstuk van de verdediging was. Fiorentina was een tussenstap, in de zomer van 2017 recupereerde Anderlecht nog een deel van het transferbedrag bij Bologna. Calabresi & Skorupski (AS Roma), Dijks (Ajax, Ned), Mattiello (Atalanta), Svanberg (Malmö FF, Swe), Orsolini (Juventus), Falcinelli (Sassuolo), Santander (FC Kopenhagen, Den). Verdi (Napoli), Di Francesco (Sassuolo), Masina (Watford, Eng), Mirante (AS Roma), Boldor (Hellas Verona), Torosidis (Olympiacos Piraeus Gre), Falco (Lecce), Oikonomou (AEK Athene, Gre), Ferrari (Sampdoria), Crisetig (Frosinone), Vécsei (FC Lugano, Sui).