clubinfo

opgericht in 1900

voorzitter

Rolf Königs

stad

Mönchengladbach

260.925 inwoners

stadion

Borussia-Park

54.018 capaciteitclubkleuren

wit-groen shirt, wit-groene broek

trainer Dieter Hecking

12/09/1964

Deed in 2015 Kevin De Bruyne ontploffen tijdens zijn periode bij VfL Wolfsburg. Won in dat jaar de Duitse beker en werd verkozen tot trainer van het jaar.

Begon als middenvelder zijn spelersloopbaan bij Gladbach, maar geraakte slechts aan zes wedstrijden.

Ex-politieagent en brigadier. Studeerde sportmanagement tijdens zijn actieve voetbalcarrière.

smaakmaker Lars Stindl

Een best onbekende speler voor het grote publiek, maar een levende legende in Mönchengladbach. Werkte zich op bij Karlsruher SC en kwam via Hannover 96 uiteindelijk uit bij Die Fohlen in 2015. Bij Borussia ontwikkelde de 29-jarige prof zich van een hardwerkende offensieve middenvelder naar een leider en goaltjesdief diep in de spits. In 2016 werd hij al aanvoerder van de ploeg. Door een zeer sterk seizoen mocht hij in juni 2017 mee met de Mannschaft naar de Confederations Cup in Rusland. Als Lars Stindl zich nog niet eerder aan de wereld had getoond, deed hij dat wel daar. Hij scoorde drie keer en gaf daarbovenop nog eens twee assists, waardoor hij medetopschutter van het toernooi werd. Daarmee had Stindl een groot aandeel in de eindwinst van de toenmalige regerende wereldkampioen.

Lars Stindl, BELGAIMAGE
Lars Stindl © BELGAIMAGE

transfers In

Bennetts (Tottenham, Eng), Lang (FC Basel, Sui), Müsel (Kaiserslautern), Neuhaus (F. Düsseldorf), Pléa (OGC Nice, Fra), Poulsen (FC Midtjylland, Den).

Out

Blaswich (Heracles, Ned), Bobadilla (Argentinos Juniors, Arg), Grifo (Hoffenheim), Heimeroth (gestopt), Oxford (West Ham, Eng), Vestergaard (Southampton, Eng), Yeboah (Fortuna Köln).

Dieter Hecking, BELGAIMAGE
Dieter Hecking © BELGAIMAGE
opgericht in 1900 voorzitterRolf Königs stad Mönchengladbach 260.925 inwoners stadion Borussia-Park 54.018 capaciteitclubkleurenwit-groen shirt, wit-groene broek 12/09/1964 Deed in 2015 Kevin De Bruyne ontploffen tijdens zijn periode bij VfL Wolfsburg. Won in dat jaar de Duitse beker en werd verkozen tot trainer van het jaar. Begon als middenvelder zijn spelersloopbaan bij Gladbach, maar geraakte slechts aan zes wedstrijden. Ex-politieagent en brigadier. Studeerde sportmanagement tijdens zijn actieve voetbalcarrière.Een best onbekende speler voor het grote publiek, maar een levende legende in Mönchengladbach. Werkte zich op bij Karlsruher SC en kwam via Hannover 96 uiteindelijk uit bij Die Fohlen in 2015. Bij Borussia ontwikkelde de 29-jarige prof zich van een hardwerkende offensieve middenvelder naar een leider en goaltjesdief diep in de spits. In 2016 werd hij al aanvoerder van de ploeg. Door een zeer sterk seizoen mocht hij in juni 2017 mee met de Mannschaft naar de Confederations Cup in Rusland. Als Lars Stindl zich nog niet eerder aan de wereld had getoond, deed hij dat wel daar. Hij scoorde drie keer en gaf daarbovenop nog eens twee assists, waardoor hij medetopschutter van het toernooi werd. Daarmee had Stindl een groot aandeel in de eindwinst van de toenmalige regerende wereldkampioen. Bennetts (Tottenham, Eng), Lang (FC Basel, Sui), Müsel (Kaiserslautern), Neuhaus (F. Düsseldorf), Pléa (OGC Nice, Fra), Poulsen (FC Midtjylland, Den). Blaswich (Heracles, Ned), Bobadilla (Argentinos Juniors, Arg), Grifo (Hoffenheim), Heimeroth (gestopt), Oxford (West Ham, Eng), Vestergaard (Southampton, Eng), Yeboah (Fortuna Köln).