Borussia Mönchengladbach

© Arne Dedert/dpa

Trainer Adi Hütter 11/02/1970 (aut)

? Als speler bereikte hij in 1994 de finale van de UEFA Cup met Austria Salzburg. In een heen- en terugwedstrijd werd verloren van Inter.

? Hij lag aan de basis van de terugkeer aan de top van Young Boys Bern. In 2018 schonk hij de club voor het eerst in 32 jaar de titel.

? Hij is trouw aan zijn principes en stelt nooit zijn 3-5-2 of 3-4-2-1 in vraag. Daarmee loodste hij Frankfurt in 2018 naar de finale van de Europa League.

Transfers

IN

László Bénes (FC Augsburg), Keanan Bennetts (Ipswich Town, Eng), Kouadio Koné (Toulouse FC, Fra), Andreas Poulsen (FK Austria Wien, Aut).

OUT

Max Grün (Viktoria Aschaffenburg), Michael Lang (FC Basel, Aut), Valentino Lazaro (Inter, Ita), Moritz Nicolas (FC Viktoria Köln), Rocco Reitz (STVV, Bel), Ibrahima Traoré, Julio Villalba, Oscar Wendt (IFK Göteborg, Swe).

Marcus Thuram
Marcus Thuram© Matthias Balk/dpa

Smaakmaker Marcus Thuram

De 23-jarige Fransman is een van de vele spelers die niet meteen doorbraken. Hij kreeg zijn opleiding in het centre de formation van Sochaux en maakte zijn debuut in de Ligue 1 met Guingamp. In 2017 stond die club aan de rand van de afgronden slechts één speler was een lichtpunt: Marcus Thuram. Ondanks het matige seizoen van de Bretoenen scoorde hij dertien keer en kreeg hij een ticket naar de Bundesliga. Kostprijs: 20 miljoen euro.

De zoon van Lilian Thuram paste zich daar erg snel aan: in zijn eerste seizoen buiten Frankrijk maakte hij meteen veertien goals en gaf hij negen assists. Vorig jaar was hij goed op weg om nog beter te doen, maar toen hij in het gezicht van Stefan Posch spuwde, kreeg zijn seizoen een knak. Hij kwam nog wel even terug aan het eind van het seizoen, maar gelukkig voor hem had hij Didier Deschamps al weten te overtuigen en mocht hij dus met de nationale ploeg mee naar het EK. Daar slaagde de broer van OGC Nicespeler Khéphren er niet in om speeltijd te vergaren voor Les Bleus, onder andere door een vervelend adductorenletsel.

Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content