Met wedstrijden tegen Bergen, Club Brugge, Lierse, Genk en Lokeren heeft Sint-Truiden niet de makkelijkste opdrachten voor de boeg, maar de Limburgers weten zich sinds vorige week al verzekerd van een bekerfinale tegen La Louvière. Na het geblesseerd uitvallen van DusanBelic mocht Bram Castro tegen Anderlecht in het doel plaatsnemen.

Hoe geconcentreerd en voluit zal Sint-Truiden de resterende wedstrijden afwerken, wetend dat vooral de bekerfinale van belang is ?

Bram Castro : Ons dipje hebben we al gehad na de winterstop. De laatste weken hebben we zo hard gewerkt dat we weer topfit zijn om er tegen de top te staan. Met die halve finale tegen GBA voelde je iets meer spanning in de groep dan voor een competitiewedstrijd, en tegen de finale zal die wel terugkeren. Het is mooi als je de laatste weken van de competitie nog iets hebt om naar toe te leven. Die laatste wedstrijden van de competitie zullen we nodig hebben om het ritme vast te houden voor de finale. Bovendien is ons doel om vóór Lierse te eindigen in de competitie ( om desgevallend intertoto te kunnen spelen, nvdr).

La Louvière, de andere bekerfinalist, heet niet bepaald de meest aanvallende ploeg van eerste klasse te zijn, zodat nu al van een kleine finale gesproken wordt.

La Louvière speelt inderdaad graag verdedigend, ook toen wij er in de competitie tegen speelden, maar een bekerfinale is toch iets anders. Voor één punt kan je dan niet spelen, dus beide ploegen zullen willen winnen. Daarom denk ik dat La Louvière wel aanvallender zal spelen. Misschien zijn wij niet echt topploegen, maar de echte topploegen zijn wel gesneuveld door die zogenaamd kleine ploegen.

Genk deed je van de hand omdat ze vonden dat je voor je ontwikkeling nood had aan wedstrijden op niveau. Dat is er vooralsnog weinig van gekomen.

Het was de bedoeling meer te spelen, maar het is moeilijk een ploeg te vinden. Het probleem is dat de meeste ploegen afhaken omdat je jong bent en geen ervaring hebt. Uiteindelijk heb ik voor Sint-Truiden gekozen omdat dat sportief gezien de meeste mogelijkheden bood. Het voordeel hier is dat Jacky Mathijssen alles vanuit het standpunt van een keeper kan bekijken. Want wie zelf nooit heeft gekeept, zal een keeper nooit 100 procent kunnen begrijpen. Ondertussen heb ik hier al twee keer kunnen spelen, op Anderlecht zelfs bijna een hele wedstrijd.

Rivalen als jullie zijn, werd er door Sint-Truiden al smalend gedaan over Genk. Hoe ervaar jij dat als ex-Genkenaar bij STVV ?

In het begin werden wel eens opmerkingen gemaakt omdat de meesten het moeilijk kunnen geloven dat er in hetzelfde seizoen een speler van Sint-Truiden naar Genk ( Davy Schollen, nvdr) gaat en omgekeerd. Maar ik ben hier heel goed opgevangen en ik voel me hier thuis : dat hier nauwelijks vreemdelingen in de kern zitten, maar allemaal jongens uit de streek, maakt een heel verschil. Er zijn minder aanpassingsproblemen en dat zorgt toch voor een andere beleving. Ik bedoel : de buitenlanders zoeken elkaar minder in aparte groepjes op.

door Raoul De Groote

‘Behalve de bekerfinale is ons doel om vóór Lierse te eindigen in de competitie.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content