Brentford FC

© BELGAIMAGE

Trainer – Thomas Frank, 09/10/1973 (DEN)

? Met The Bees slaagde Thomas Frank erin om 21 wedstrijden ongeslagen te blijven in de Championship. Geen enkele ploeg deed beter.

? De Deen is een extreem offensieve manager. Zijn ploeg beschikte de laatste twee seizoenen over de beste aanval van de competitie.

? Hij loodste Brentford na 74 jaar afwezigheid terug naar de Premier League.

Transfers

IN

Kristoffer Ajer (Celtic, Sco), Frank Onyeka (FC Midtjylland, Den), Myle Peart-Harris (Chelsea), Patrick Gunnarson (Silkeborg IF, Den), Julian Jeanvier (Kasimpasa, Tur), Halil Dervisoglu (Galatasaray, Tur), Joel Valencia (Legia Warschau, Pol).

Ivan Toney
Ivan Toney© Mark D Fuller/Focus Images Ltd/S

OUT

Emiliano Marcondes (Bournemouth), Henrik Dalsgaard (FC Midtjylland, Den), Luke Daniels, Ellery Balcombe (Burton Albion).

Smaakmaker – Ivan Toney

Wat een traject heeft de 25-jarige Engelse aanvaller al afgelegd! Newcastle United stalde hem bij verschillende clubs uit de lagere Engelse reeksen. Het was het League Oneteam Peterborough dat hem definitief overnam. Daar was hij goed voor 49 doelpunten in twee seizoenen.

Brentford zag in hem een kans die het niet kon laten schieten. Ook voor The Bees was Ivan Toney van goudwaarde. In 45 wedstrijden legde de spits 31 ballen in het mandje en gaf hij 10 beslissende passes. Hij eindigde het seizoen als topschutter van de Championship. Zijn marktwaarde schoot meteen de hoogte in. De website Transfermarkt schat zijn huidige waarde op 28 miljoen euro.

Darragh MacAnthony, de voorzitter van Peterborough, ziet in Toney ‘potentieel selectiemateriaal voor de Engelse nationale ploeg van volgend jaar’. Hoe dan ook zal hij de man zijn die men in de gaten moet houden bij de promovendus. Een overstap naar een absolute topclub volgend seizoen is zeker niet uitgesloten.

Brentford FC
Brentford FC
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content