clubinfo

opgericht in 1882

voorzitter

Mike Garlick

clubkleuren

bordeaux-blauw shirt, witte broek

stad

Burnley

73.000 inwoners

stadion

Turf Moor

22.546 capaciteit

website

www.burnleyfootballclub.com

erelijst

2 x kampioen

1 x beker

trainer SEAN DYCHE

28/06/1971

Noemt zichzelf een vechter, een erfenis uit zijn kindertijd toen hij als roodharige geregeld werd gepest.

Ooit een grote belofte van Nottingham Forest, waar hij na een beenbreuk op zijn 19e naar de uitgang werd begeleid.

Leidde The Clarets, waar hij sinds 2012 aan de slag is, twee keer naar de Premier League en pakte vorig seizoen een Europees ticket.

smaakmaker NICK POPE

Van de hemel naar de hel en terug: beter kan de voetbalcarrière van Nick Pope (26) niet worden omschreven. In de lente van 2011 verkaste de 19-jarige doelman van amateurclub Bury Town naar Charlton Athletic, waar hij zijn eerste profcontract tekende. Hij speelde slechts een handvol matchen in de tweede klasse, begon lichamelijke opvoeding te studeren en kluste bij als doelman van illustere clubjes: Harrow Borough, Welling United, Cambridge United, Aldershot Town, York City en Bury, waarmee hij naar League One promoveerde. Hij keerde terug naar Charlton, waar Burnley hem in de zomer van 2016 voor een habbekrats (1,3 miljoen) ophaalde. Pope speelde Tom Heaton uit het doel, werd tot Speler van het Jaar verkozen én reisde mee naar Rusland.

NICK POPE, BELGAIMAGE
NICK POPE © BELGAIMAGE

transfers In

-

out

Arfield (Rangers, Sco), Marney (Fleetwood Town).

SEAN DYCHE, BELGAIMAGE
SEAN DYCHE © BELGAIMAGE
opgericht in 1882 voorzitter Mike Garlick clubkleurenbordeaux-blauw shirt, witte broek stad Burnley 73.000 inwoners stadion Turf Moor 22.546 capaciteit website www.burnleyfootballclub.com erelijst2 x kampioen 1 x beker 28/06/1971 Noemt zichzelf een vechter, een erfenis uit zijn kindertijd toen hij als roodharige geregeld werd gepest. Ooit een grote belofte van Nottingham Forest, waar hij na een beenbreuk op zijn 19e naar de uitgang werd begeleid. Leidde The Clarets, waar hij sinds 2012 aan de slag is, twee keer naar de Premier League en pakte vorig seizoen een Europees ticket.Van de hemel naar de hel en terug: beter kan de voetbalcarrière van Nick Pope (26) niet worden omschreven. In de lente van 2011 verkaste de 19-jarige doelman van amateurclub Bury Town naar Charlton Athletic, waar hij zijn eerste profcontract tekende. Hij speelde slechts een handvol matchen in de tweede klasse, begon lichamelijke opvoeding te studeren en kluste bij als doelman van illustere clubjes: Harrow Borough, Welling United, Cambridge United, Aldershot Town, York City en Bury, waarmee hij naar League One promoveerde. Hij keerde terug naar Charlton, waar Burnley hem in de zomer van 2016 voor een habbekrats (1,3 miljoen) ophaalde. Pope speelde Tom Heaton uit het doel, werd tot Speler van het Jaar verkozen én reisde mee naar Rusland.-Arfield (Rangers, Sco), Marney (Fleetwood Town).