CA Osasuna

trainer Jagoba Arrasate – 22/04/1978

? Het palmares van Arrasate, binnenkort al bijna vijftien jaar trainer, is maagdelijk wit afgezien van één titel in de tweede klasse met Osasuna in 2019.

? In 2015 zocht Real Sociedad een trainer. Arrasate, op dat moment 35 jaar en zonder enige ervaring, kreeg de post ondanks de concurrentie van Laurent Blanc en Gerardo Martino. Dat zegt toch iets.

transfers

In

José Angel (SD Eibar), Jesús Areso (Athletic Club), Ante Budimir (RCD Mallorca), Kike García (SD Eibar), Jonas Ramalho (Girona FC).

OUT

Marc Cardona (Go Ahead Eagles, Ned), Adrián López, Ruben Martínez (AEK Lanarca, CYP), Kike Saverio (Ponferradina), Facundo Roncaglia, Brandon Thomas (Málaga CF).

Smaakmaker – Rubén García

Rubén García, aanvallende middenvelder van opleiding, is een soort van Zwitsers zakmes voor Osasuna. Soms op links, soms op rechts, soms in het midden als back-up: deze kleine man van 1,71 m zwerft door de hele aanval van Los Rojillos. Sinds de 27-jarige Spanjaard in 2018 overkwam van Levante, is zijn vista een waar genot voor de Pamplonezen, ongeacht zijn positie op het veld. Zijn eerste seizoen bij de club eindigde met een promotie naar La Liga, Garcia zelf eindigde als gedeeld topscorer in de Segunda División.

García is een echte draaischijf in het aanvallend compartiment en heeft, afgezien van blessures, nog geen wedstrijd gemist sinds de club twee jaar geleden promoveerde naar de eerste divisie. Hij heeft 67 van de 76 duels gespeeld en lag aan de basis van 21 procent van de doelpunten. Het spreekt boekdelen over zijn regelmatigheid, zijn fysieke conditie en zijn belang binnen de groep.

CA Osasuna
Jagoba Arrasate
Jagoba Arrasate© EFE
Rubén García
Rubén García© pressinphoto/Sipa USA
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content