Cádiz CF

trainer Alvaro Cervera – 20/09/1965

? In 2012 verbrak hij in het midden van het seizoen zijn contract met Huelva om bij Racing Santander te kunnen tekenen. Daarmee maakte hij zich niet populair in Spanje.

? Na zijn overwinning tegen FC Barcelona vorig jaar begon Cervera tijdens de persconferentie alle fouten op te sommen die Ronald Koeman volgens hem gemaakt had.

? Zijn specialiteit is promoveren. Castellón en Tenerife naar de tweede klasse en Cádiz naar de eerste.

transfers

In

Tomás Alarcón (O’Higgins, Chi), Santiago Arzamendia (Cerro Porten, Par), Martín Calderón (RM Casilla), Varazdat Haroyan (FC Astana, Kaz), Jeremías Ledesma (CA Rosario, Arg), Milutin Osmajic (FK Sutjeska Niksic, MNE).

OUT

Pedro Alcalá (FC Cartagena), Augusto Fernández (einde carrière), Sergio González (CD Tenerife), José Matos (Burgos CF), David Mayoral (CD Lugo), Gaspar Panadero (Qarabag FK, Aze), Caye Quintana (Slask Wroclaw, Pol), Jean-Pierre Rhyner (Volos NPS, Gre), Dani Sotres (CD Leonesa).

Cádiz CF

smaakmaker Alvaro Negredo

In oude potten wordt de beste soep gemaakt. Dat gezegde zat ongetwijfeld in het hoofd van Cádizvoorzitter Manuel Vizcaino toen hij in 2020 tijdens een citytrip naar Dubai bij Al-Nasr op zoek ging naar Alvaro Negredo. De 35-jarige aanvaller, die na passages bij Real Madrid, Sevilla, Manchester City, Valencia en Besiktas al twee jaar volledig uit de schijnwerpers was, keerde in juli 2020 door de grote poort terug in La Liga, waar Cádiz net gepromoveerd was.

Binnen het kenmerkende spel van coach Alavaro Cervera, met bliksemsnelle tegenaanvallen en een doordacht gebruik van de flanken, was het aantrekken van een centrale speler als Negredo een buitenkansje. De Spaanse aanvaller, die in 2013 als eerste Citizen een hattrick lukte in de Champions League, gaf het afgelopen seizoen meteen zijn visitekaartje af bij Cádiz. Hij is de topscorer en de beste passer in zijn team, en hij won ook de meeste luchtduels. Onmisbaar, zei u?

Alvaro Cervera
Alvaro Cervera© EFE
Alvaro Negredo
Alvaro Negredo© BELGAIMAGE
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content