clubinfo

opgericht in 1920

voorzitter

Tommaso Giulini

stad

Cagliari

156.000 inwoners

stadion

Sardegna Arena

16.233 capaciteit

clubkleuren

blauw-rood shirt, blauwe broek

website

www.cagliaricalcio.com

erelijst

1 x kampioen

trainer ROLANDO MARAN

14/07/1963

Verdediger van Benacense Riva, Chievo, Valdagno, Carrarese en Fano, die nooit op het hoogste niveau speelde.

Leek ook als coach gedoemd tot een leven in de anonimiteit, tot hij elf jaar na zijn trainersdebuut T1 in Catania (2012) werd.

In april van dit jaar na vier seizoenen ontslagen bij Chievo, vijf weken erna als nieuwe coach van Cagliari aangesteld.

smaakmaker DARIJO SRNA

Toen Darijo Srna (36) in juni besliste om te vertrekken bij Sjachtar Donetsk, besloot de Oekraïense club om zijn rugnummer 33 nooit meer te gebruiken. De Kroatische recordinternational, zoon van een Bosnische vader en een Servische moeder, dweilde na zijn vertrek bij Hajduk Split (2003) vijftien seizoenen onafgebroken en onvermoeibaar de rechterflank af. Het palmares is indrukwekkend: 10 titels, 7 bekers, de UEFA Cup (2009) en meer dan 500 wedstrijden, gekruid met 121 assists en 45 doelpunten. Vorig jaar testte de Kroatische krijger positief op het gebruik van een steroïde hormoon. Hij pleitte onschuldig, maar is pas vanaf 23 augustus speelgerechtigd bij Cagliari, waar hij in juni voor een jaar (met optie voor een extra seizoen) tekende.

ROLANDO MARAN, AFP
ROLANDO MARAN © AFP

transfers in

Castro (Chievo), Cerri (Juventus), Srna (Sjachtar Donetsk, Ukr).

out

Salamon (SPAL), Krajnc (Frosinone), Melchiorri (Perugia), Giannetti (Livorno), Miangue (Standard, Bel).

ROLANDO MARAN
opgericht in 1920 voorzitter Tommaso Giulini stad Cagliari 156.000 inwoners stadion Sardegna Arena 16.233 capaciteit clubkleurenblauw-rood shirt, blauwe broek websitewww.cagliaricalcio.com erelijst1 x kampioen 14/07/1963 Verdediger van Benacense Riva, Chievo, Valdagno, Carrarese en Fano, die nooit op het hoogste niveau speelde. Leek ook als coach gedoemd tot een leven in de anonimiteit, tot hij elf jaar na zijn trainersdebuut T1 in Catania (2012) werd. In april van dit jaar na vier seizoenen ontslagen bij Chievo, vijf weken erna als nieuwe coach van Cagliari aangesteld.Toen Darijo Srna (36) in juni besliste om te vertrekken bij Sjachtar Donetsk, besloot de Oekraïense club om zijn rugnummer 33 nooit meer te gebruiken. De Kroatische recordinternational, zoon van een Bosnische vader en een Servische moeder, dweilde na zijn vertrek bij Hajduk Split (2003) vijftien seizoenen onafgebroken en onvermoeibaar de rechterflank af. Het palmares is indrukwekkend: 10 titels, 7 bekers, de UEFA Cup (2009) en meer dan 500 wedstrijden, gekruid met 121 assists en 45 doelpunten. Vorig jaar testte de Kroatische krijger positief op het gebruik van een steroïde hormoon. Hij pleitte onschuldig, maar is pas vanaf 23 augustus speelgerechtigd bij Cagliari, waar hij in juni voor een jaar (met optie voor een extra seizoen) tekende. Castro (Chievo), Cerri (Juventus), Srna (Sjachtar Donetsk, Ukr). Salamon (SPAL), Krajnc (Frosinone), Melchiorri (Perugia), Giannetti (Livorno), Miangue (Standard, Bel).