clubinfo

opgericht in 1899

voorzitter

Mehmet Dalman (CYP)

stad Cardiff 480.000 inwoners

stadion

Cardiff City Stadium

33.280 capaciteit

clubkleuren

blauw shirt, blauwe broek

website

www.cardiffcityfc.co.uk

erelijst

1 x beker

trainer NEIL WARNOCK

01/12/1948

Trainer én gediplomeerd scheidsrechter, die met zijn woede-uitbarstingen tegen refs geregeld voor controverse zorgt.

Speelde nooit op het hoogste niveau, maar heeft als manager een Brits record in handen: acht promoties.

Was vorig jaar betrokken in een rel met Nuno Espírito Santo, de coach van Wolverhampton, die hij 'een schande voor het vak' noemde.

smaakmaker ARON GUNNARSSON

Toen AZ in 2006 Aron Gunnarsson (29) binnenhaalde, had de dan 17-jarige IJslandse middenvelder net zijn debuut gemaakt in het eerste elftal van Akureyri, de tweedeklasser uit zijn geboortestad. In Alkmaar overtuigde hij niet, maar toen hij na twee seizoenen mocht beschikken en Coventry City 250.000 euro betaalde, bleek het gevechtsvoetbal in de Engelse tweede klasse hem op het lijf geschreven. Hij miste in drie seizoenen geen enkele wedstrijd en verkaste transfervrij naar Cardiff City, waarmee hij in 2013 de promotie naar de Premier League afdwong. De club van eigenaar Vincent Tan degradeerde meteen, maar de IJslandse international én publiekslieveling bleef de Bluebirds trouw en was vorig seizoen het hart en de longen van de ploeg bij de promotie.

ARON GUNNARSSON, BELGAIMAGE
ARON GUNNARSSON © BELGAIMAGE

transfers In

Cunningham (Preston North End), Murphy (Norwich City), Reid (Bristol City), Smithies (Queens Park Rangers).

Out

Wilson (Bradford City).

NEIL WARNOCK, BELGAIMAGE
NEIL WARNOCK © BELGAIMAGE
opgericht in 1899 voorzitter Mehmet Dalman (CYP) stadion Cardiff City Stadium 33.280 capaciteit clubkleurenblauw shirt, blauwe broek website www.cardiffcityfc.co.uk erelijst1 x beker 01/12/1948 Trainer én gediplomeerd scheidsrechter, die met zijn woede-uitbarstingen tegen refs geregeld voor controverse zorgt. Speelde nooit op het hoogste niveau, maar heeft als manager een Brits record in handen: acht promoties. Was vorig jaar betrokken in een rel met Nuno Espírito Santo, de coach van Wolverhampton, die hij 'een schande voor het vak' noemde.Toen AZ in 2006 Aron Gunnarsson (29) binnenhaalde, had de dan 17-jarige IJslandse middenvelder net zijn debuut gemaakt in het eerste elftal van Akureyri, de tweedeklasser uit zijn geboortestad. In Alkmaar overtuigde hij niet, maar toen hij na twee seizoenen mocht beschikken en Coventry City 250.000 euro betaalde, bleek het gevechtsvoetbal in de Engelse tweede klasse hem op het lijf geschreven. Hij miste in drie seizoenen geen enkele wedstrijd en verkaste transfervrij naar Cardiff City, waarmee hij in 2013 de promotie naar de Premier League afdwong. De club van eigenaar Vincent Tan degradeerde meteen, maar de IJslandse international én publiekslieveling bleef de Bluebirds trouw en was vorig seizoen het hart en de longen van de ploeg bij de promotie. Cunningham (Preston North End), Murphy (Norwich City), Reid (Bristol City), Smithies (Queens Park Rangers).Wilson (Bradford City).