Lees je graag ?

Ja, en niet alleen tijdens de vakantie, maar bijvoorbeeld ook tussen de trainingen. Ik lees vooral boeken en John Grisham geniet mijn absolute voorkeur. Qua magazines interesseer ik me alleen voor vakliteratuur : alles over voetbal dus.

Welke invloed heeft Vanessa op jou ?

Een positieve ! Neem nu haar kookkunsten : zij zorgt ervoor dat ik gezond eet en dat vind ik als voetballer wel belangrijk. Ik kom ook gemakkelijk bij en daarom is het echt wel nodig dat ik op mijn voeding let. Uiteraard zondigen we ook af en toe. Mijn lievelingseten is steak met frieten, maar omdat Vanessa geen rood vlees lust, eten we vaak vis of kip.

Is er een voorwerp in huis waar je echt aan gehecht bent ?

Ik ben niet zo materialistisch ingesteld. Wij wonen hier ook nog maar negen maanden en de meeste dingen die hier staan zijn nog nieuw.

Gaan jullie regelmatig uit ?

Sinds wij samen zijn, is dat sterk verminderd. Uitgaan interesseert mij ook niet, want ik wil mij volledig op het voetbal concentreren. Vanessa en ik gaan veel liever eens samen iets eten en nadien gezellig naar de cinema in plaats van naar een discotheek te trekken.

Hier staat ook een mooie televisie.

Ja, ik ben een echte zapper, hoewel we over het algemeen eigenlijk weinig TV kijken. Ons favoriete programma is Friends, waar we ook alle videocassettes van hebben.

Heb je een passie ?

Ik speel al sinds mijn vijfde voetbal en ik doe dat zo graag dat ik daar echt alles voor over heb. Vandaar ook dat ik mensen als Erik Gerets en Marcel Vets enorm respecteer. Zij zijn van groot belang geweest in mijn loopbaan en ik heb heel veel aan hen te danken.

Wat zijn jullie toekomstplannen ?

Als voetballer kun je niet echt veel plannen, omdat je niet weet waar je het volgende seizoen zal spelen. Daarom leven wij van dag tot dag. Enkele weken geleden zijn we getrouwd en we denken ook wel aan kinderen, maar dat is zeker nog niet voor nu. Misschien over een jaar of drie, vier.

Waarmee kan je haar gelukkig maken ?

Met onverwachte romantische dingen : een speciaal cadeau of zo. Dat kunnen soms hele kleine zaken zijn. Romantiek is wel belangrijk in onze relatie. Onze bruiloft is daar het beste bewijs van.

De tijgerprints in het interieur vallen meteen op.

Dat was een idee van Vanessa. Zij vindt dat heel mooi. Voor mij persoonlijk is het interieur van ons appartement niet zo belangrijk. Toen we hier zijn komen wonen, heb ik de inrichting dan ook aan Vanessa overgelaten. Ik wil alleen dat het gezellig is en dat ik graag thuiskom.

Hou je van dieren ?

Enorm. Mijn grootouders waren boeren en ik heb zelf ook altijd op den buiten gewoond. Ik was constant bezig met dieren. Vooral op paarden was ik gek. Ik wilde vroeger zelfs jockey worden. Momenteel heb ik nog een hond, maar die zit meestal bij mijn ouders. Het is niet echt ideaal om met zo’n beest op een appartement te wonen.

Zijn geld en luxe belangrijk voor jou ?

Op dit moment is dat zeker niet het belangrijkste. Ik ben bijvoorbeeld niet bereid om naar het even welke club te verhuizen. Het sportieve primeert nog altijd. Daarom ook dat de transfer naar Trabzonspor niet doorgegaan is, hoewel ik daar veel geld kon verdienen. Wanneer ik naar het buitenland vertrek, wil ik dat zowel Vanessa als ik daar volledig achterstaat.

Hoe zou je jezelf omschrijven ?

Als een rustig iemand, hoewel ik ook zeer opvliegend kan zijn. Verder ben ik eigenlijk zowel open als introvert. Enerzijds ben ik heel sociaal aangelegd en begin ik snel met mensen te praten, maar anderzijds kan ik me op sommige momenten in mezelf keren en enorm teruggetrokken overkomen.

Vanessa d’Hooghe (26)

Hoe is het om als vrouw van een voetballer door het leven te gaan ?

Ik heb nooit veel van voetbal gehouden. Voor ik Carl kende, interesseerde het mij gewoon niet. Ik vond voetbal een stomme sport : van die mannekes die achter een bal aanliepen. Nu volg ik het wel een beetje. Voor mij is het logisch dat ik als vrouw zoveel mogelijk mee naar zijn wedstrijden ga kijken. Toch word ik niet graag in het hokje van spelersvrouw geduwd. Ik heb zelf ook een job. Carl krijgt uiteraard veel aandacht, maar vermits ik fotomodel ben, geldt dat ook omgekeerd.

Volg je door je beroep dan ook de modetrends ?

Jazeker. Ik winkel heel graag. Dat doe ik het liefst met mijn mama, niet met Carl. Gaan shoppen is voor mij pure ontspanning. Daar kan ik echt van genieten. Ik sta geen uren voor mijn kleerkast om te kiezen wat ik ga aandoen, maar zorg wel altijd dat alles wat ik aandoe bij elkaar past. Ook op vakantie vind ik dat belangrijk : een mooie bikini met een rokje in dezelfde kleur en bijpassende schoenen.

Ben je een genieter ?

Ik probeer dat wel te zijn, maar de laatste tijd merk ik toch dat ik last heb van stress. Dat is grotendeels te wijten aan mijn job. Na een drukke dag kan ik er van genieten om rustig thuis te zitten en gezellig samen te eten.

Waar lig je wakker van ?

Normaal ben ik een hele goede slaper. Toch kan ik soms voor kleine dingen wakker liggen. Wanneer er bijvoorbeeld tijdens een discussie iets gezegd wordt, zal ik wakker liggen van het feit hoe het dan verder moet. Ook over positieve dingen denk ik na. Ik zou mezelf geen piekeraar noemen, maar eerder een denker. Volgens mij denken de meeste mensen veel, maar ik toch nog meer dan een ander.

Jullie zijn pas getrouwd. Naar waar ging de huwelijksreis ?

Naar Mexico. Wij proberen op reis zo veel mogelijk van de zon te genieten en af en toe eens iets te gaan bekijken. Vakantie betekent gewoon uitrusten. De huwelijksreis was echt fantastisch. Het enige dat een beetje tegenviel was het weer. Blijkbaar was in Mexico het regenseizoen net begonnen en wij hebben vier dagen gietende regen gehad. Gelukkig was het de rest van de tijd wel zonnig.

Jullie kozen voor een romantische bruiloft. Wat houdt dat in ?

Van thuis uit zijn wij allebei gelovig. Carl ging vroeger zelfs elke zondag naar de kerk. Wij kozen dan ook bewust voor een kerkelijke trouw en voor een traditioneel lang wit trouwkleed. Verder hadden we heel veel kaarsen en kandelaars gevraagd en ook rozen mochten niet ontbreken. Zelfs op de grond lagen rozenblaadjes. Wij kozen er ook bewust voor om op het huwelijksfeest enkel familie te vragen. Voor de collega’s van het werk hielden we een receptie.

Zoals Carl al zei, is romantiek heel belangrijk in onze relatie. Hij is niet alleen romantisch, maar ook heel lief. Hij is geen moeilijke jongen, maar weet wel wat hij wil.

Verliep alles zoals gepland ?

Ja, alles was perfect. Ook het weer zat mee : het was dertig graden en een prachtige dag voor de foto’s. Het feest duurde niet superlang, omdat we de volgende morgen al op het vliegtuig richting Mexico moesten zitten. Bovendien was ik nog maar net terug van Bali en had ik nog wat last van de jetlag. Het was een vermoeiende dag, maar wel een hele mooie.

Als je een wens mocht doen, welke zou het dan zijn ?

Dat ik samen met Carl gelukkig mag blijven. Daar moet je natuurlijk heel hard aan werken, want niets komt vanzelf. Verder denk ik dat een kind je geluk nog groter maakt, maar zoals gezegd is dat nu nog niet aan de orde. Ik vind ons daar nog te jong voor. Stel dat we volgend jaar naar het buitenland verhuizen, dan zit ik daar alleen met dat kind. Ik zou het niet eens naar onze ouders kunnen brengen.

door Ilse Peleman

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content