Geboorteplaats en -datum?

Sint-Truiden, 21 augustus 1975

Welke sporten beoefen je zelf?

Toen ik nog jong was, bestond mijn hele leven alleen maar uit sport: wij hadden thuis een sportcentrum met onder andere een paar tennisbanen. Eigenlijk zou je kunnen stellen dat ik geboren ben met een tennisracket in mijn hand. Ik heb heel intensief getennist, zelfs in die mate dat ik sportschool gevolgd heb in Wilrijk. Ik had wel wat talent, maar ben op mijn zeventiende moeten stoppen met competitie wegens een hernia. Vandaag doe ik helaas te weinig aan sport en dat vind ik eigenlijk schandalig. Maar ik heb me voorgenomen om nog voor Pasen te beginnen lopen. Tennissen doe ik nog zelden, ook omdat ik te weinig conditie heb en dan komen je slagen er niet goed uit. Ik ben een competitiebeest en verlies niet graag. ( lacht)

Welke sporten volg je passief?

Zo veel mogelijk. Voor mij is sport bekijken, samen met concerten of theatervoorstellingen, de ideale ontspanning. Ik ben van Sint-Truiden afkomstig en mijn vader heeft nog met Odilon Polleunis gevoetbald, dus heb ik wel een zwak voor STVV. Het oogde dit seizoen niet altijd even mooi, maar ze blijven gelukkig nog een jaar in eerste. Maar ook mijn huidige woonplaats, Mechelen, is een echte voetbalstad. Zowel naar KV Mechelen als naar Racing Mechelen ga ik graag kijken. Ik ben een vurige supporter, die luidkeels aanmoedigt, maar ik huldig wel de regels van de fair play: ik zal nooit een speler uit de eigen ploeg uitfluiten.

Heb je idolen in de sport?

Bij KV Mechelen zie ik Julien Gorius graag spelen, en Xavier Chen, die dit seizoen volledig is doorgebroken. In het tennis had ik een zwak voor John McEnroe, wegens zijn balgevoel.

Wat is voor u uw kippenvelmoment binnen de sport?

Kim Clijsters die emotioneel afscheid neemt van de tenniswereld in het bomvolle Sportpaleis. Maar ook de eerste keer dat Justine Henin Roland Garros won, kan ik me nog heel goed herinneren. Intrinsiek had Justine meer talent dan Kim. Ik denk dat ze het potentieel had om de beste tennisster aller tijden te worden.

Zou u ooit minister van Sport willen worden?

Thoh … Daar heb ik eerlijk gezegd nooit de ambitie voor gehad, maar ik moet wel zeggen dat sport als beleidsdomein me enorm boeit. Ik ben normaal heel rationeel, maar door sport kan ik nog echt gepakt worden. Ik denk niet aan functies, maar mocht ik ooit minister van Sport worden, ik zou me helemaal geven. ( lacht)

DOOR BREGT VERMEULEN

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content