Jullie vormen nog maar sinds kort een koppel.

“Ja, we kennen elkaar ongeveer een jaar. Ik heb Delphine voor het eerst ontmoet in L’Albertine, het clubhuis van Bergen. Het was puur toeval dat we elkaar enkele dagen later opnieuw tegenkwamen in een nachtclub. Onze relatie is niet begonnen na één avondje uit. Op het moment dat ik haar leerde kennen, was ik behoorlijk wantrouwig tegenover vrouwen, vooral door de liefdesperikelen tijdens mijn verblijf in Engeland.”

Delphine is moeder van een zoontje, Julien. Hij doet je ongetwijfeld denken aan je eigen zoontje dat je hebt moeten achterlaten bij zijn moeder in Engeland.

“Uiteraard. Bovendien vind ik dat mijn zoon Cameron en Julien een beetje op elkaar gelijken. Ze zijn bijna even oud. Het is afschuwelijk Cameron te moeten missen. Ik heb alles geprobeerd, maar de Engelse wetgeving is uitermate strikt. Alles, maar dan ook alles, is in het voordeel van de moeder geregeld. In België is dat helemaal anders, Julien woont één week op de twee bij Delphine. Ik heb slechts het recht om Cameron een weekend per twee weken te zien, en dan nog enkel in Engeland. En aangezien zijn moeder er alles aan doet om te verhinderen dat ik hem nog zie…”

Hoe lang is het geleden dat je hem gezien hebt?

“Anderhalf jaar (stilte). De helft van zijn leven dus. Verschrikkelijk. Onlangs had ik een reis geboekt om hem te kunnen zien. Maar toen zijn moeder het te weten kwam, kreeg ze het voor elkaar het land te verlaten met Cameron.”

Voel je jezelf niet in staat om de relatie met je ex-vrouw te verbeteren ?

“Onze relatie is buitengewoon slecht. Ze past in het rijtje van Bush en Saddam Hoessein. Dat zegt genoeg. Noem het wederzijdse haat. Het lijkt me onomkeerbaar.”

Bovenop die privé-problemen verging het je ook sportief niet goed in Engeland. Om depressief van te worden…

“Absoluut. Ik had in niets nog zin. Ik probeerde zoveel mogelijk te slapen om niet te moeten piekeren. Ik had de indruk dat mijn hoofd wel twee ton woog. Ik kwam niet meer buiten, at niet meer, weigerde zelfs nog te drinken. Ik zat echt zéér diep. Mijn ouders hebben me uiteindelijk uit de put geholpen.”

Wat vind je van Delphine ?

“Delphine lacht altijd en ze is steeds goed geluimd. En vooral, ze kan een stukje doorkletsen ! Haar mond staat gewoon niet stil. Dat levert uiteraard een opvallend contrast op met mij, omdat ik een gesloten persoonlijkheid heb. En ze praat niet alleen heel erg veel, ze kan het bovendien in verschillende talen. Dat komt omdat ze momenteel studies volgt om Duits en Nederlands te onderwijzen.”

Zoals vele voetballers heb je een eigen fonkelnieuwe home cinema. Wat is je favoriete film ?

“Een film die me heel diep heeft ontroerd, is Philadelphia met onder andere Tom Hanks en Denzel Washington. Die laatste is ook een van mijn favoriete acteurs, net als Bruce Willis, maar dan in een ander genre. Ik heb ook genoten van Seven en onlangs The Lord of The Rings. Het waren enkele spelers van Genk die me die film hadden aanbevolen. De dvd’s van de eerste twee delen (The Fellowship Of The Ringen The Two Towers, nvdr) heb ik al gekocht. Eerst dacht ik slechts een uurtje van het eerste deel te bekijken, omdat ik nogal vermoeid was die avond, maar uiteindelijk heb ik beide films in één keer uitgezeten, tot twee uur ’s nachts. Zo erg heeft de Tolkientrilogie mij dus kunnen boeien. Daarna ben ik het boek van Tolkien beginnen lezen en binnenkort ga ik zeker met Delphine naar de derde en laatste film, The Return of the King, kijken.”

door Carlito Brigante

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content