Celta

clubinfo

opgericht in 1923

voorzitter

Carlos Mouriño

stad

Vigo

295.703 inwoners

stadion

Balaidos

33.923 capaciteit

clubkleuren

hemelsblauw shirt, witte broek

website

www.celtavigo.net

erelijst

trainer Antonio Mohamed

Arg, 02/04/1970

Werd driemaal Mexicaans kampioen en wist de Copa Sudamericana mee naar huis te nemen met het Argentijnse Independiente.

Werd beschuldigd door oud-speler Walter Gargano dat hij basisplaatsen aan spelers aanbood voor geld.

Verloor in 2006 zijn negenjarig zoontje in een auto-ongeluk. Door de grote verwondingen moest zijn eigen been geamputeerd worden.

smaakmaker Iago Aspas

Er wordt verteld dat de sterkhouders van de Spaanse nationale ploeg tijdens het WK in Rusland niet akkoord gingen met de beslissing van (tussentijds) bondscoach Fernando Hierro om Diego Costa te behouden als targetman. De mannen van de kleedkamer zouden verkozen hebben om te spelen met Iago Aspas, wiens speelstijl beter aansluit bij het combinatievoetbal waar La Roja graag mee uitpakt. De 31-jarige pocketvoetballer is een flankspeler die werd omgevormd tot een centrumspits. En bij Celta volledig aan de oppervlakte kwam na een gemiste passage bij Liverpool. Maar liefst 55 doelpunten maakte de dertienvoudig international in drie seizoenen, terwijl Aspas ook in de EL al meermaals een uitblinkersrol vertolkte voor de Galiciërs.

Iago Aspas
Iago Aspas© Mutsu Kawamori/AFLO

transfers In

Beltrán (Rayo Vallecano), Araujo (Santos Laguna, Mex), Yokuslu (Trabzonspor, Tur), Juncà (Eibar), Boufal (Southampton FC, Eng).

Out

Jonny (Wolverhampton Wanderers, Eng), Wass (Valencia), Gómez (FC Sevilla), Hernández (Independiente, Arg).

Antonio Mohamed
Antonio Mohamed© EFE
Celta
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content