Na een goeie start is groen-zwart, met zes nederlagen in de laatste zeven wedstrijden, in vrije val.

Cercle Brugge had vorige week goed nieuws: het brak de contracten open van Tibo Somers, Charles Vanhoutte en Robbe Decostere. De drie boegbeelden van de eigen jeugdopleiding liggen nu vast tot 2023. Het was een magere troost in een donkere week qua resultaten. Voor de tiende keer in zestien wedstrijden ging Cercle zaterdag onderuit. Vier nederlagen op rij, zes nederlagen in de laatste zeven wedstrijden, de vrije val kon tegen KV Oostende niet worden afgeremd.

Net zoals een week eerder tegen OH Leuven, predikte trainer Paul Clement zaterdagavond rust na de match. Hij wil niet panikeren en verwijst dezer dagen gereld naar de leeftijd van zijn groep: ‘ We are a young team. ‘ Maar met een gemiddelde leeftijd van 24,4 aan de aftrap ben je ook niet meer piep, naar Belgische normen. Anderlecht startte een dag eerder met een basis die gemiddeld 22,8 jaar was. Wat wel klopt, is dat Cercle in cruciale lijnen mikt op jeugd: Anthony Musaba (20) en Iké Ugbo (22) voorin, Vitinho (21) en Jean Marcelin (20) achterin.

Cercle miste zaterdag Franck Kanouté (ook nog maar 21), en dat scheelt, in power en opbouw. In de goeie periode van Cercle kwam de dreiging niet alleen van rechts, maar ook van links. Dimitar Velkovski en Kylian Hazard zaaiden daar gevaar. Dat was de voorbije weken weg. Op rechts is het verrassingseffect van Musaba weg, hij moet nu andere stappen zetten. En als Dino Hotic dan ook met zware benen begint te kampen, staat Ugbo wel heel alleen voorin. Altijd alles alleen forceren kan niemand.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content