Chapeau Cazorla!

© GETTY IMAGES

Santi Cazorla is altijd al een doorzetter geweest. ‘Slechts’ volledig doorgebroken tijdens z’n tweede passage bij Villarreal op z’n 23e nadat hij zich had opgewerkt via etappes bij Villarreal B en Recreativo Huelva, moest hij wachten tot z’n 28e op een transfer naar een topclub: Arsenal (dankzij een prachtseizoen bij Málaga). Maar in de Premier League verkoos men toen nog de tackle boven de fluwelen techniek, fysieke inzet boven uitzonderlijke voetbalintelligentie. Hij was samen met David Silva en Juan Mata een vreemde ‘dwerg’ tussen reuzen. Maar Santi wierp zich ondanks z’n 1,68 meter op tot een van de beste spelers van de Premier League en opende daardoor mee de deur voor technische spelers in Engeland. De voetbalwereld leek aan z’n voeten te liggen, tot de zijne instortte: Een infectie opgelopen tijdens een van de acht enkeloperaties vrat een groot deel van z’n achilleshiel op. Er werd gevreesd dat hij nooit meer zou kunnen lopen en hij kon misschien zelfs een deel van zijn been verliezen. Na een lijdensweg van anderhalf jaar maakte hij onlangs beide goals tegen Real Madrid om zijn geliefde Villarreal een gelijkspel te bezorgen. Op zijn 34e wil de tovenaar uit Asturië tonen dat er geen leeftijd staat op klasse. Chapeau Cazorla!

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be. De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content