Sporting Charleroi trok met het oog op de degradatiestrijd een pak nieuwkomers aan, onder wie drie Israëliërs ( Dudu Biton, Tamir Cahalon en Matan Ohayon) en een Sloveen ( Elvedine Dzinic). Dzinic is een centrale verdediger, die net als Marko Suler op het WK zat, Ohayon is een centrale verdediger die eerder bij AA Gent werd doorgestuurd, Cahalon is een flankspeler en Biton een spits. Opmerkelijk aan deze winterstransfers van Charleroi is dat ze alle vier zijn aangebracht door dezelfde makelaar: de Israëliër Dudu Dahan. Met Marko Suler, Christophe Grondin, Shlomi Arbeitman en Yassine El Ghanassy heeft hij bij AA Gent ook vier spelers in zijn portefeuille. Ook opmerkelijk: Biton scoorde dit seizoen twaalf keer in veertien wedstrijden, en was topschutter in Israël, nadat hij werd bijgestaan door Alon Mizrahi, de Israëlische topschutter aller tijden. Mizrahi loodste vorig seizoen als spitsentrainer Shlomi Arbeitman ook naar de positie van topschutter, waarna hij naar AA Gent werd getransfereerd.

“Ik hou van de uitdaging om Charleroi niet te zien degraderen”, zegt Dahan, die eerder technisch directeur en trainer was in Israël en zich nadat hij jobs combineerde nu volledig op het makelaarschap richt. “Ik heb in een paar landen ( waaronder Slovenië, nvdr) twee of drie clubs. Ik ben loyaal tegenover hen, zij tegenover mij. Ik wil hen de eerste kans om te kiezen geven. Ik werk niet zoals in de disco, waar je aan honderd meisjes je nummer geeft. In het verleden heb ik te vaak spelers naar te grote clubs gebracht, waar ze dan niet speelden. De Israëliërs bij Lokeren bijvoorbeeld ( DavidZiv, AviStrul en OmerGolan, nvdr), dat was een fout van mij. Ik bracht spelers die kwamen voor het geld en niet voor het succes. Nu breng ik versere voetballers, zoals Arbeitman en RamiGershon ( door Standard uitgeleend aan KV Kortrijk, nvdr) bijvoorbeeld. Ik denk dat ik de formule gevonden heb. Ik ben fan van België.”

“Mij maakt niet uit wie de makelaar is”, zegt voorzitter Abbas Bayat. “Ik kijk alleen naar de kwaliteit van de spelers. Een goede makelaar zal goede spelers hebben en als ze toevallig allemaal dezelfde makelaar hebben, dan is dat zo. Maar spelers moeten wel bij hun makelaar blijven. Ik wil geen makelaars meer die een open deur naar de kleedkamer hebben zoals Didier Frenay, met wie Mogi nu als makelaar samenwerkt. Daarom ben ik veranderd.”

DOOR RAOUL DE GROOTE

‘Ik werk niet zoals in de disco.’

Dudu Dahan

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content