Chelsea FC

© BELGAIMAGE

Trainer – Thomas Tuchel, 29/08/1973 (GER)

? Voor de verloren Champions Leaguefinale van PSG in 2020 gaf Nasser Al-Khelaïfi een paar schoenen aan Tuchel. Die zouden geluk brengen tegen Bayern.

? Bij de jeugdploegen van Stuttgart had Tuchel onder meer Mario Gomez en Sami Khedira onder zijn hoede.

? Voor zijn trainerschap was Tuchel ober en barman in de Radio Bar in Stuttgart.

Transfers

IN

Marcus Bettinelli (Fulham FC), Matt Miazga (RSC Anderlecht, Bel), Davide Zappacosta (Genoa CFC, Ita), Tiemoué Bakayoko (Napoli, Ita), Danny Drinkwater (Kasimpasa, Tur), Kenedy (Granada CF, Esp), Lewis Baker (Trabzonspor, Tur)

Ben Chilwell
Ben Chilwell© BELGAIMAGE

OUT

Olivier Giroud & Fikayo Tomori (AC Milan, Ita), Billy Gilmour (Norwich City), Victor Moses (Spartak Moskou, Rus), Marco van Ginkel (PSV, Ned), Izzy Brown (Preston North End), Danilo Pantic (Partizan Belgrado, Srb), Jamal Blackman, Willy Caballero.

Chelsea FC

Smaakmaker – Ben Chilwell

Ben Chilwell werd geboren in Milton Keynes, een plaats die bij de dartsfans onder ons wel een belletje zal doen rinkelen. De linkervleugelverdediger begon met voetballen bij Woburn Lions. In 2009 kwam hij terecht in de jeugdopleiding van Leicester City waar hij in 2015 de overstap maakte naar het eerste elftal.

In november datzelfde jaar werd hij uitgeleend aan Huddersfield, maar in de daaropvolgende wintermercato werd hij terug naar Leicester gehaald. Hij kwam evenwel niet in actie in het kampioenenjaar van The Foxes.

Ook het daaropvolgende seizoen vergaarde hij amper speelminuten. Pas in het seizoen 2017/18 wist hij een plaats in het team te bemachtigen die hij niet meer zou afstaan. Het leverde hem in de zomer van 2020 een transfer naar het Londense Chelsea op.

Bij The Blues miste hij de eerste drie wedstrijden door een voetblessure. Daarna sprokkelde de Engelsman vooral tijdens de eerste seizoenhelft veel minuten bij elkaar. Na nieuwjaar was hij iets vaker terug te vinden op de bank. Tijdens het afgelopen EK kwam Chilwell niet in actie voor Engeland.

Chelsea FC
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content