clubinfo

opgericht in 1905

voorzitter

Bruce Buck (USA)

stad

Londen

8.675.000 inwoners

stadion

Stamford Bridge

41.631 capaciteit

clubkleuren

blauw shirt, blauwe broek

website

www.chelseafc.com

erelijst

6 x kampioen, 8 x beker, 1 x ECI/CL,

2 x ECII, 1 x ECIII/UEFA Cup/EL

trainer MAURIZIO SARRI

Ita, 10/01/1959

Geboren Napolitaan, die als amateurvoetballer bij een bank werkte en daarvoor tijdelijk naar Londen, Zürich en Luxemburg moest uitwijken.

Debuteerde als coach in 1999, op zijn 40e, bij amateurclub Tegoleto.

Apostel van het offensieve voetbal en verstokte roker, die in Londen op bevel van Abramovitsj zijn trainingspak voor een deftig kostuum moet ruilen.

smaakmaker JORGINHO

Aurelio De Laurentiis, de voorzitter van Napoli, was in alle staten. Drie jaar lang had hij zijn coach bejubeld, tot bleek dat Maurizio Sarri na zijn vertrek naar Chelsea 'de helft van het team' wilde meenemen. Zo'n vaart liep het niet, al kon hij het bod van Chelsea op Jorginho (26) niet weigeren: 57 miljoen, waarmee de Italiaanse verdedigende middenvelder met Braziliaanse roots de op twee na duurste aankoop - na Álvaro Morata (66) en Fernando Torres (58,5) - in de clubgeschiedenis werd. Jorginho, vaak omschreven als 'de Xavi in de visie van Sarri', moet Chelsea eindelijk weer vooruit laten voetballen. Hij bracht geweldige statistieken mee: gemiddeld 96 passes per wedstrijd in de Serie A, met een nauwkeurigheid van 89 procent. Niemand deed beter.

JORGINHO

transfers In

Green (Huddersfield), Jorginho (Napoli, Ita).

out

Blackman (Leeds), Eduardo (Vitesse, Ned), Pasalic (Atalanta, Ita).

MAURIZIO SARRI, BELGAIMAGE
MAURIZIO SARRI © BELGAIMAGE
opgericht in 1905 voorzitter Bruce Buck (USA) stad Londen 8.675.000 inwoners stadion Stamford Bridge 41.631 capaciteit clubkleurenblauw shirt, blauwe broek website www.chelseafc.com erelijst6 x kampioen, 8 x beker, 1 x ECI/CL, 2 x ECII, 1 x ECIII/UEFA Cup/EL Ita, 10/01/1959 Geboren Napolitaan, die als amateurvoetballer bij een bank werkte en daarvoor tijdelijk naar Londen, Zürich en Luxemburg moest uitwijken. Debuteerde als coach in 1999, op zijn 40e, bij amateurclub Tegoleto. Apostel van het offensieve voetbal en verstokte roker, die in Londen op bevel van Abramovitsj zijn trainingspak voor een deftig kostuum moet ruilen.Aurelio De Laurentiis, de voorzitter van Napoli, was in alle staten. Drie jaar lang had hij zijn coach bejubeld, tot bleek dat Maurizio Sarri na zijn vertrek naar Chelsea 'de helft van het team' wilde meenemen. Zo'n vaart liep het niet, al kon hij het bod van Chelsea op Jorginho (26) niet weigeren: 57 miljoen, waarmee de Italiaanse verdedigende middenvelder met Braziliaanse roots de op twee na duurste aankoop - na Álvaro Morata (66) en Fernando Torres (58,5) - in de clubgeschiedenis werd. Jorginho, vaak omschreven als 'de Xavi in de visie van Sarri', moet Chelsea eindelijk weer vooruit laten voetballen. Hij bracht geweldige statistieken mee: gemiddeld 96 passes per wedstrijd in de Serie A, met een nauwkeurigheid van 89 procent. Niemand deed beter.Green (Huddersfield), Jorginho (Napoli, Ita).Blackman (Leeds), Eduardo (Vitesse, Ned), Pasalic (Atalanta, Ita).