Chelsea

© belgaimage

TACTIEK

De titelverdedigers kregen er in hun zoektocht naar nieuwe prijzen een ferm wapen bij: met Romelu Lukaku kwam een Chelsea reject uit het verleden terug op het oude nest. Een duur foutje: Chelsea betaalde Inter zo’n 115 miljoen euro. Het hoopt in return veel goals te krijgen, want dat was het minpunt vorig seizoen toen Tuchel de ploeg in handen nam: veel moest komen van de organisatie, want Chelsea was in de afwerking een van de slechtst renderende ploegen. Vooral Timo Werner was de gebeten hond.

Aan de defensie veranderde niks – Azpelicueta, Christensen en Rüdiger zijn vooral sterke verdedigers – met Thiago Silva als back-up. Aan een al sterk middenveld – Europees kampioen Jorginho was voor de UEFA speler van het jaar, terwijl N’Golo Kanté middenvelder van het jaar was – werd nog een klasbak toegevoegd: de 26-jarige Spanjaard Saúl Ñíguez. Inzetbaar op veel posities. Reece James (impulsen aan de rechterkant) en Mason Mount zijn parels uit de jeugdopleiding op wie Tuchel in de toekomst nog meer wil bouwen.

SMAAKMAKER Romelu Lukaku

Hij is terug. Terug in Londen, terug bij de club van zijn hart. De Lukaku van vandaag is niet meer te vergelijken met het 18-jarige jonkie dat in 2011 de overstap van Anderlecht naar Chelsea maakte. Na periodes bij West Brom, Everton en Manchester United en twee wereldse seizoenen bij Inter komt Lukaku als een koning terug naar de Engelse hoofdstad. De druk zal hoog zijn, maar de spits is klaar om de laatste criticaster de mond te snoeren.

Chelsea
Chelsea
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content