Chidera Ejuke – Club: SC Heerenveen

© belgaimage

De 21-jarige Nigeriaanse vleugelaanvaller van SC Heerenveen maakte afgelopen weekend twee goals tegen VVV-Venlo.

Tot voor de achtste speeldag in de Eredivisie was Chidera Ejuke met 36 dribbels de speler met het hoogste aantal geslaagde passeerbewegingen in de Nederlandse Eredivisie. Alleen zat de linkerwinger, die in juli voor 2 miljoen euro door SC Heerenveen werd overgenomen van het Noorse Valerengen, met een probleem, want zijn acties hadden weinig rendement.

Om coach Johnny Jansen te overtuigen van zijn potentieel moest de U20-jeugdinternational, die een vierjarige overeenkomst afdwong in Friesland, op zoek naar zijn killersinstinct. In Venlo lukte dat: SC Heerenveen ging er met 0-3 winnen, waarbij twee goals werden aangetekend door Ejuke. Voor de Trots van het Noorden was het nog maar de tweede zege van het seizoen, na de driepunter tegen Heracles op de eerste speeldag.

In die partij begon Ejuke voor het eerst en voorlopig ook voor het laatst op de bank. Maar door de 4-0 te scoren in blessuretijd speelde hij zich in de gratie van zijn trainer. Ejuke bewees daarmee waarom afgelopen zomer onder meer Lazio, Celtic en Besiktas hengelden naar zijn diensten.

Na de gelijkmaker tegen FC Utrecht sprak Jansen al over Ejuke als belangrijke schakel in zijn geheel. Dat vertrouwen leidde nu tot nieuwe doelpunten. Niet enkel is de oud-speler van Gombe United, dat hij in maart 2017 verruilde voor het avontuur in Noorwegen, bijzonder snel, hij is ook gezegend met een goede techniek.

Met zijn vier doelpunten is Ejuke momenteel clubtopschutter bij SC Heerenveen. Na 15 goals in 69 officiële duels voor Valerengen hoopt hij nu uit te groeien tot een nieuwe sensatie op de Nederlandse voetbalvelden. De goede aanzet werd alvast gegeven, bevestiging moet snel volgen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content