Harelbeke mag dan de benaming KRC Zuid-West-Vlaanderen hebben aangenomen, aan verhalen nog altijd geen gebrek in de club van voorzitter Geert Sustronck. Zo speelt de advocaat nog steeds de hoofdrol in een vermakelijke act van achterstallige betalingen en aanvechtbare ontslagen. Het lijkt wel of hij blindelings de adviezen volgt van circusdirecteur Enver Alisic. Terwijl de B-kern nog altijd overbezet is (met Serge Vandewalle, Arek Kubik, Sebastien Nottebaert, René Klomp, Mathieu Vanfleteren, Andreï Diatel en Dimitri Mitchkov), moeten namen als Kenny Verhoene en zelfs Joris De Tollenaere nu opkrassen. Lukasz Kubik en Vincent Lachambre werden versast naar KV Mechelen en FC Den Bosch.

Verhoene werd vorige week om dringende redenen ontslagen, hoewel hij zich reglementair op de eerste training had aangeboden. De centrale verdediger nam in het weekend van 30 juni/1 juli deel aan een minivoetbaltoernooi in Harelbeke. Voor KRC Zuid-West een reden om hem per aangetekend schrijven te wijzen op de contractclausule die zegt dat er geen andere sportactiviteiten mogen worden bedreven. Vraag is of Harelbekes reactie niet te voortvarend was : de trainingen waren nog niet herbegonnen, Verhoene was nog ter beschikking gesteld van het Engelse Crystal Palace, en bovendien was hij niet eens opgenomen in de Harelbeekse A-kern.

Joris De Tollenaere, anderzijds, werd officieel niet ontslagen. Wegens zijn jarenlange inzet voor de club mocht hij rekenen op clementie van Alisic, die hem slechts naar de B-kern terugzette. Via een gerechtsdeurwaarder laat De Tollenaere, zelf een advocaat, alles vaststellen in de hoop daarmee later zijn gelijk te bewijzen.

Ondertussen stapte een uitgebreide spelersdelegatie (tien à vijftien spelers) naar de vakbond Sporta om de achterstallige betalingen van pensioengelden en loon die er zijn sinds maart 2001, op te vragen. Marcel Van Mol (Sporta) is het gedrag van Sustrock beu : “Hij omzeilt gewoon alles ! Zoals hij beleid voert, dat kan niet. Een schande. Beseft die man wel dat hij met profspelers bezig is ? Ik kreeg zelfs een telefoon van een makelaar die zijn speler van Charleroi naar Harelbeke bracht en niet begrijpt wat er allemaal gebeurt. Ik heb hem gezegd dat hij van Pontius naar Pilatus is gelopen.”

Geert Sustronck was niet bereikbaar voor commentaar. Volgens zijn secretaresse is hij de hele maand juli en augustus met vakantie. Om na te denken over de toekomst van zijn club ? (FV)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content