Clermont Foot 63

© Icon Sport

Trainer – Pascal Gastien, 02/12/1963

? De trainer van Clermont Foot ontving in 2019 en 2021 de trofee van beste coach in de Ligue 2.

? Hij is een specialist als het op promoveren aankomt. Met Chamois niortais FC ging hij in drie jaar tijd van vierde naar tweede klasse.

? In juli 2018 haalde hij zijn eigen zoon Johan Gastien (33) naar de club.

Transfers

In

Arial Mendy (Servette, Sui), Elbasan Rashani (BB Erzurumspor, Tur), Salis Abdul Samed (JMG Abidjan), Julien Boyer (FC Burg-Péronnas), Naël Jaby & Brandon Baiye (SC Austria Lustenau, Aut), Bryan Silva Teixeira (US Orléans), Elbasan Rashani (BB Erzurumspor, Tur).

Mohamed Bayo
Mohamed Bayo© PRESSE SPORTS

OUT

Muamer Aljic (Louhans-Cuiseaux), Sofyan Chader (Stade-Lausanne, Sui), Till Cissokho (Quevilly Rouen), Baïla Diallo (US Orléans), David Gomis (Pau), Lorenzo Rajot (Rodez), Muhammed-Cham Saracevic & Cem Türkmen (SC Austria Lustenau, Aut), Blankson Anoff (FC Swift, Lux).

Clermont Foot 63

Smaakmaker – Mohamed Bayo

Mohamed Bayo is een puur jeugdproduct van Clermont-Ferrand. De aanvaller werd geboren in de hoofdstad van de Auvergne en ging op zesjarige leeftijd naar het opleidingscentrum van de club. Tussen 2004 tot 2017 doorliep hij alle categorieën van Clermont Foot, om uiteindelijk de eerste ploeg te bereiken.

Na een korte uitleenperiode aan USL Dunkerque om zijn vaardigheden aan te scherpen, is Bayo vorig seizoen absoluut ontploft bij zijn opleidingsclub. Hij maakte 22 doelpunten en werd topscorer van de Ligue 2, met als bonus dat hij in maart 2021 werd geselecteerd voor de nationale ploeg van Guinee. Vanwege zijn snelheid en realisme voor het doel waren er in de afgelopen zomermercato vele gegadigden, maar de 23-jarige Bayo koos voor continuïteit. Hij maakt nu voor het eerst zijn opwachting in eerste klasse, net als zijn opleidingsclub, maar Bayo heeft absoluut de wapens om schade aan te richten.

Clermont Foot 63
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content