Een zwak spelend Brugge jammerde volop over een niet gegeven penalty tijdens niet eens een gevaarlijke actie. Wat een spel maakten zij, man, man, topclubonwaardig en dan vergeten ze bewust hoe vaak ze strafschoppen cadeau kregen sinds hun voorzitter veel macht heeft in de bond.

Anderlecht speelde naïef maar had de wedstrijd in handen en in plaats van 0-1 had het al lang 0-4 moeten staan. Maar dan kregen ze een volledige denkbeeldige penalty tegen, totaal geen fysiek contact, en die bracht Kortrijk langszij. Wat later werd bij 2-2 een zuivere penalty aan Anderlecht geweigerd. Hoor je ze nu janken tegen de VAR en arbitrage? De kritiek zou nochtans terecht zijn.

Oké, Brugge staat op kop, maar Anderlecht speelt tenminste met meer Belgen en verschillende spelers van eigen opleiding, terwijl bij Brugge niemand van de eigen jeugd aan de aftrap stond. Club Brugge vond ik in de periode van Jan Ceulemans een sympathieke, volkse club, maar dat is al heel lang geleden

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content