Club Brugge krijgt facelift

© BELGAIMAGE
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Als Club op zondag 22 januari 2017 de topper op Sclessin aftrapt, zal het met een ander gelaat zijn. Er staan wat transferbewegingen op de agenda.

Op donderdag 5 januari vertrekt Club Brugge naar Zuid-Spanje voor zijn traditionele winterstage. Die wordt pittig, want pas op zaterdag 14 januari keert blauw-zwart terug. Het zal een vernieuwd blauw-zwart worden, want er komen wat transferbewegingen.

Ongeveer één jaar geleden zwaaide Ludovic Butelle de fans van Angers uit. Hij tekende in december tot medio 2018. Een jaar later komt er stevige concurrentie uit Noorwegen voor de doelman. Club onderhandelde de voorbije weken met het Noorse Molde over de komst van de Amerikaan Ethan Horvath, 21 en al twee seizoenen vaste waarde bij de Noren. Club probeerde al een keer Mathew Ryan terug te halen, maar gezien diens contract lag dat moeilijk. Horvath zat in november nog op de bank bij de nationale ploeg voor de match in Costa Rica, maar wordt na de zware nederlaag getipt als de nieuwe nummer 1. Als hij zich in Brugge kan doorzetten, wenkt Engeland. Ook nieuw uit Scandinavië: de van Bosnische oorsprong maar Zweedse Sead Haksabanovic. Amper 17, maar in 2016 een heel seizoen in de basis bij tweedeklasser Halmstadts. Haksabanovic is een polyvalente linksvoetige middenvelder.

Niet in de kern zondag op Anderlecht: Felipe Gedoz. Die kreeg nog een kans tegen Kopenhagen, maar zijn verhaal in Brugge lijkt na 2,5 jaar over. Hij kwam ongeveer samen met José Izquierdo, paste zich aanvankelijk veel sneller aan het voetbal van Club en Preud’homme aan, maar toen hij last kreeg van de buikspieren, in het voorjaar van 2015, was het voorbij. In november meldde Santos zich, maar de Brazilianen struikelden over de vraagprijs van 1,2 miljoen. Ook andere clubs, Trabzonspor, hebben belangstelling.

In San Roque wellicht ook geen NikolaStorm en Boli Bolingoli, zondag nog allebei op de bank. Na zijn uitleenbeurt aan Zulte Waregem hoopte Storm op speelminuten bij zijn moederclub. Die kwamen er amper. Idem met Bolingoli, die zich niet als linksachter kon doorzetten en evenmin kon profiteren van de afwezigheid van Izquierdo in de spits. Na 3,5 jaar in de A-kern is ook zijn blauw-zwarte verhaal voorbij. Financieel goed nieuws is er dan weer van Nicolás Castillo. Een spits met potentieel, maar eerder voor de Zuid-Amerikaanse markt. Zijn goede seizoen in Chili levert hem een transfer naar PUMAS op en de Brugse clubkas volgens de Mexicanen 4 miljoen dollar ofte 3,77 miljoen euro. Ongeveer 700.000 euro meer dan hij Club in januari 2014 kostte. Met dat geld kan Club de markt op, om zijn aanval te versterken.

PETER T’KINT

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content