Indien jullie, door beide brieven in Sport/Voetbalmagazine van 28/8 na mekaar te plaatsen, het verschil willen aantonen tussen een gefundeerde, duidelijke en realistische mening (Anderlecht en Kompany) en de gefrustreerd neergepende mening (Club & Anderlecht) van een ander, dan zijn jullie hierin duidelijk geslaagd.

Mocht dit niet het geval zijn toch even reactie op die tweede.

De strafschop tegen Eupen wordt niet enkel aangehaald door iedereen betrokken bij de Clubfamilie, maar zelfs door de scheidsrechterscommissie, de pers, de analisten… behalve door de heer Haesendonckx. Anderlecht heeft een scoringsprobleem, wordt ook algemeen erkend, behalve door de heer Haesendonckx.

Anderlecht speelt NU met meer Belgen dan vroeger en dat is in eerste instantie een financiële noodzaak waarbij Kompany er enkel in slaagt (anders zelfs niemand) “topspelers” op een zijspoor aan te trekken waarvan het rendement op zijn minst twijfelachtig mag worden genoemd ( Chadli uitzondering).

Kijk de laatste tien jaar na en je zult merken dat Club regelmatig met zeven Belgen en meer startte aan de wedstrijd, dit was geen noodzaak maar vrije keuze.

En ja, Club is ietwat veranderd die laatste tien jaar, maar je kunt niet ontkennen dat deze Club sindsdien zeer professioneel, met gedegen kennis én met groot resultaat wordt geleid.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content