Club houdt van latino’s

Club Brugge versterkt zich ondanks de leidersplaats gevoelig en blijft graag in Zuid-Amerika rondspeuren.

Eerst was er Carlos Bacca,die 25 keer scoorde en nu met AC Milan het mooie weer maakt in de Serie A. Vervolgens mocht José Izquierdo zijn dribbelkunsten komen tonen en straks is er met Helibelton Palacios nog een Colombiaanse artiest bij blauw-zwart te zien. Steeds vaker zoekt Club zijn goudhaantjes aan de andere kant van de oceaan, en de succesverhalen smaken naar meer.

Palacios (23) gaat in Brugge als rechtsachter de concurrentie aan met Ricardo van Rhijn en Dion Cools maar kan ook op de linkerflank uit de voeten. Hij is een polyvalente speler van 1,77 meter en 75 kilo met één A-selectie voor het Colombiaanse team, waar hij samen met Bacca op het veld stond. Afgelopen zomer geraakte de voormalige verdediger van Deportivo Cali op de Spelen in Rio in de kwartfinales.

De overgang van Palacios’ landgenoot en voormalige teamgenoot Germán Mera verliep een stuk moeizamer. Mera iseen centrale verdediger die in maart 27 wordt, en die in Brugge verwacht wordt in juni. Qua profiel heeft hij wat weg van Oscar Duarte, de Costa Ricaan die afgelopen zomer van Club naar Espanyol verhuisde. Mera speelde nog niet voor de nationale ploeg en zijn internationale ervaring beperkt zich tot één seizoen in de MLS-competitie in de Verenigde Staten met de Colorado Rapids.

Met twee spelers van éénzelfde Zuid-Amerikaanse club lijkt het alsof Club werkt aan een partnerschap met de Colombiaanse kampioen van 2015. Twee jaar geleden hengelde het al naar een andere speler van Deportivo Cali. Ook Standard toonde toen interesse in Harold Preciado, een goalgetter van wie op zijn 22e verwacht wordt dat hij binnenkort in een Europese competitie aan de bak kan. Preciado werd bij Deportivo gekneed door trainer Mario Yepes (40), die zelf als speler in Europa aan de slag was bij onder meer PSG en AC Milan en die met 102 selecties na Carlos Valderrama de speler is met de meeste selecties voor de Colombiaanse nationale ploeg.

Feit is dat Club zich, na de uitschakeling in de Champions League en de Belgische beker, niet tevredenstelt met zijn eerste plaats in de Jupiler Pro League waarin het twee punten meer heeft dan aartsrivaal Anderlecht. Doorgaans blijft blauw-zwart rustig tijdens de wintermercato, maar dat is dit keer niet het geval. Palacios en Mera zijn al de vierde en de vijfde aanwinst in deze nog jonge januarimaand, na de komst van de Amerikaanse doelman Ethan Horvath (Molde), de Zweedse spits Carlos Strandberg (CSKA Moskou) en de Nederlandse middenvelder Lex Immers (Cardiff City). Het zijn grote werken, daar op de Brugse bouwwerf.

NICOLAS TAIANA

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content