ANDERLECHT : maakt werk van een contractverbetering en -aanpassing voor Junior, wiens verbintenis nog loopt tot 2004. De clubleiding bereikte een akkoord met Aruna Dindane, die tot 2006 bijtekende. Zvonko Milojevic (31) krijgt een nieuwe overeenkomst. Tarek El Said mag defintief vertrekken.

ANTWERP : na een gesprek met Les Kershaw, de directeur van de jeugdacademie van Manchester United, zullen nog dit seizoen twee jongeren naar de Bosuil komen voor een paar trainingen. Volgend seizoen zouden ze vanaf de voorbereiding alles meemaken en opgenomen worden in de A-kern. Met Allift Michielsens werd er een nieuwe co-sponsor gevonden.

BERGEN : spits Moussa Touré (29) van Ingelmunster tekende voor een seizoen. Hij maakte dit seizoen al zestien doelpunten in tweede klasse. De Zwitserse doelman Ivan Benito (26), die uitkomt voor FC Aarau, testte een week. Invallersdoelman Grégory Delwarte vertrekt. Guy Veldeman (ex-Anderlecht), momenteel onder contract bij Willem II, testte.

BEVEREN : voor de Fransman Eric Decroix (spierscheur dij) kwam er einde aan het seizoen. Mogelijk stopt hij ook met voetballen, om zich toe te leggen op een trainersloopbaan. De jongeren Kristof Lardenoit (19) en Bjorn Vleminckx (17) zullen nog dit seizoen speelkansen krijgen en werden toegevoegd aan de A-kern.

CHARLEROI : moet zich op 12 mei voor de handelsrechtbank verantwoorden en aantonen dat het zijn afbetalingsplan bij de rsz kan naleven. Dat stipuleert maandelijkse aflossingen van zowat 37.500 euro. Is dat niet het geval, dan lijkt een faillissement onvermijdelijk. Voorzitter AbbasBayat diende zonder medeweten van zijn medewerkers klacht in bij de voetbalbond tegen Lommel.

CLUB BRUGGE : de contracten van Tjörven De Brul (29, belangstelling van Standard, Gençlerbirligi en AA Gent) en Koen Schockaert (Cercle Brugge, KV Mechelen, RS Waasland, FC Denderleeuw en Denderhoutem) worden niet verlengd. Voorzitter Michel D’Hooghe wil de loonmassa terugschroeven, waardoor de A-kern wordt ingekrimpt.

GBA : Dirk Huysmans is tot het einde van het seizoen uitgeschakeld, na een operatie aan de achillespees. Bert Dhont kreeg voor zijn uitsluiting tegen AA Gent een week schorsing opgelegd, waardoor hij het thuisduel tegen Charleroi mist. Norman Petter Rudi blesseerde zich in de interland van Noorwegen tegen Luxemburg en is zeker een maand onbeschikbaar.

RC GENK : de beslissing om het contract van Takayuki Suzuki (26) te verlengen, werd uitgesteld tot eind april. Kashima Antlers gaf de Limburgers daarmee een maand langer bedenktijd. De club wil zijn kern met tien spelers afslanken. Wesley Sonck speelde niet tegen Westerlo door een adductorenletsel.

AA GENT : door het forfait van Lommel speelde de ploeg zaterdag een oefenpartij tegen derdeklasser Doornik. Kaklamanos heeft een spierscheur van tien centimeter, John Machethe liep tijdens een interland een spierscheur op in de dij. Net als Ibrahima Faye zit zijn seizoen er op. Thomas Demeyer bereikte een akkoord voor een nieuw tweejarig contract.

LA LOUVIERE : kreeg groen licht voor zijn licentiedossier, nadat een tweetal documenten nog werden nagekeken. Michaël Di Franco (22), bij het begin van het seizoen een van de stagiairs, werd opgenomen in de A-kern. De club wil zijn budget volgend seizoen verminderen van 3 naar 2,5 miljoen euro. Didier Ernst moet vertrekken.

LIERSE : Laurent Fassotte werd het slachtoffer van een blindedarmontsteking en moest een hoogdringende operatie ondergaan. Hij mag acht weken niet trainen. Bertrand Crasson (Anderlecht) blijft in beeld als mogelijke versterking. De supportersfederatie hield een protestmars naar aanleiding van de ontwikkeling in de zaak-Lommel.

LOKEREN : deze week wordt er tussen de club en het stadsbestuur overlegd gepleegd over de aankoop van het stadion. Als Sambegou Bangoura naar Standard zou gaan, dreigt een probleem. Bangoura heeft weliswaar maar tot 2003 een contract, maar is er wel ingeschreven tot 2005. De zaak doet denken aan de transfer van Daniel Zitka naar Anderlecht.

LOMMEL : tot 2 mei heeft de club de tijd om de dringendste bondsschulden van 7.888,73 euro te vereffenen. Daniel Scavone (30) en Mirek Waligora (33) spelen tot het einde van het seizoen bij derdeklasser Bocholt, net als Kris Vincken. Aanvaller Bart Jacobs (22) maakt het seizoen vol rond bij tweedeklasser SV Zulte-Waregem.

KV MECHELEN : Alex Czerniatynski onderschreef een contract als trainer van de toekomstige derdeklasser . Zivicka Kanacki wordt assistent-trainer en krijgt de B-kern en de jeugd onder zijn hoede. Steven De Pauw wordt volgend seizoen aanvoerder. Simon Valgaerts vertoefde met zijn school voor twee weken in China.

MOESKROEN : de licentiecommissie keurde het dossier goed. Trésor Empoke keert vermoedelijk terug, nadat zijn contract bij Lierse werd verbroken. Mbo Mpenza (26) kan nog altijd niet zonder pijn trainen. De aanvaller blijft hinder ondervinden aan de achillespees. Hij bezocht daarom vorige week twee artsen.

SINT-TRUIDEN : aanvoerder Peter Voets raakte met zijn jukbeenblessure niet fit. Bij plaatsing voor de Intertoto wordt er mogelijk uitgeweken naar Sclessin, aangezien Staaien deze zomer wordt verbouwd. Voor oefenvelden wordt gedacht aan uitwijken naar Zoutleeuw, aangezien Nieuwerkerken niet mogelijk is.

STANDARD : stapt als eerste Belgische club naar de Brusselse beurs. Met het oog daarop wordt op de algemene vergadering van 17 april de raad van bestuur herschikt. Michel Preud’homme moest afzien van zijn kandidatuur om als Franstalige vertegenwoordiger van de Profliga te zetelen in het Uitvoerend Comité. Preud’homme is immers nog geen jaar ingeschreven bij Standard.

WESTERLO : maakte met Bart Willemsen (22) de afspraak om in mei de contractbesprekingen verder te zetten. De middenvelder, ook in de belangstelling van AA Gent, kreeg ondertussen de bevestiging dat hij volledig zal herstellen van zijn heupoperatie. Richard Culek en Carl Hoefkens debuteerden thuis tegen RC Genk.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content