Real Madrid en Zaragoza spelen vanavond in Barcelona de bekerfinale.

De competitiewedstrijd zaterdagavond in het Santiago-Bernabeustadion gold als een soort generale repetitie voor de bekerfinale vanavond in het Estadio Olímpico in Barcelona. Want ook in de eindstrijd van de Copa del Rey staan Real Madrid en Zaragoza tegenover elkaar.

Zaterdag bleek alvast dat Zaragoza niet bij voorbaat verloren is. De wedstrijd in Madrid eindigde op een 1-1-gelijkspel na doelpunten van Javier García Portillo voor Real en Delia César Toledo voor de bezoekers. Zaragoza mocht zelfs aanspraak maken op meer dan een punt, want doelman Iker Casillas toonde zich de beste Madrileen. Carlos Queiroz gunde wel heel wat titularissen rust na de midweekse Champions League en in het vooruitzicht van de bekerfinale.

Real begint hoe dan ook als favoriet aan de wedstrijd, maar gezien de tragische omstandigheden die Spanje momenteel in de ban houden, relativeerde kapitein Raúl González Blanco die stelling. “We spelen uiteraard om te winnen, maar de belangrijkste overwinning die er bestaat, is een wereld zonder geweld.”

Bij Zaragoza denken ze er ongetwijfeld hetzelfde over, maar winst in de bekerfinale zou zeker niet misstaan. Vooral de Braziliaan Savio en de Argentijn Gabriel Milito zijn gebrand op een overwinning tegen de Koninklijke uit Madrid. Savio speelde in het verleden voor Real en Milito zag een transfer naar Madrid door de neus geboord nadat hij medisch werd afgekeurd wegens zijn knieproblemen. Ondanks de sterke prestaties in de beker kent Zaragoza een wisselvallig seizoen. In de competitie vertoeft de ploeg in de rechterkolom en blijft degradatie tot de mogelijkheden behoren. Die wisselvalligheid kostte Paco Flores eerder op het seizoen al zijn job als trainer. Flores werd vervangen door Victor Muñoz. De bekerfinale maakt echter veel goed. Tenzij Real Madrid nog zou wegzakken in de stand, houdt ze immers een zeker Uefacupticket in. (DDv)

ROUW. Zowat overal ter wereld betuigden voetbalspelers hun solidariteit met de slachtoffers van de terreuraanslag in Madrid. De spelers van Real Madrid en Zaragoza droegen een reuzengrote vlag met daarop een zwarte rouwstrik toen ze zaterdagavond het veld betraden in het Santiago-Bernabeustadion. THIAGO MOTTA, de middenvelder van FC Barcelona, werd tijdens de Uefacupwedstrijd tegen Celtic Glasgow al voor de vierde keer dit seizoen uitgesloten. (DDv)

TOPSCHUTTERS : 1. Ronaldo (Real Madrid) 22 goals ; 2. Salva (Málaga) 15 goals ; 3. Mista (Valencia) ; 4. Torres (Atlético Madrid) 13 goals, 5. Tamudo (Espanyol) 11 goals.

DDv

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content