Correcte Coucke?

© belgaimage

Herman Van Holsbeeck werd door Marc Coucke brutaal bij het grof huisvuil gedeponeerd, net als advocaat Daniel Spreutels. In de slipstream van beide heren zullen er wellicht nog een pak volgen: bijltjesdag nadert! Ook Hein Vanhaezebrouck moet uit zijn doppen kijken, blijkbaar vist men in de Gaverbeek.

De nieuwe Anderlechtvoorzitter wil de riante ontslagvergoeding van Herman Van Holsbeeck inperken en gaat op jacht naar ‘zware beleidsfouten’. Laten we het beleid van de jongste jaren bij KV Oostende eens van nabij bekijken…

Starten doen we met de transfers. Lukaku, Dimata en Marusic: méér dan oké. Lombaerts: een pak geld gekost en nooit meer het niveau halend van zijn Russische periode. Proto: duur contract, en met veel heisa vertrokken. El Ghanassy: snel afgevoerd. Bossaerts, Conte, Gano: flops. Musona en Jali: zwaar misnoegde spelers. Berrier: geschorst, opnieuw in genade aangenomen, nu alweer naar de exit begeleid. Yves Vanderhaeghe: ondanks de belofte van tien speeldagen, na zeven matchen ontslagen – en zie wat hij bij AA Gent presteert.

Hoe zit het met de reële financiële situatie van de kustploeg? Volgens kandidaat-overnemer Vanhonsebrouck is KVO virtueel failliet. Wie zal het zeggen? De mist rond de overname is beslist nog niet opgetrokken. En waar blijven de toekomstige investeerders? Velen in de Versluys Arena voelen zich (terecht) in de steek gelaten door hun gewezen wilde weldoener.

Een voetbalclub leiden en spelers, coaches en andere werknemers aantrekken of afstoten: het is een bijzonder ingewikkeld gegeven. Ik schat, voor iedereen die zich op bestuurlijk pad waagt, de slaagkansen ruwweg op fiftyfifty.

Een voetbalclub leiden betekent ook: op een correcte manier omgaan met mensen. Zakelijk, maar rechtvaardig, nuchter doch ook met empathie en respect voor tradities. Ik vermoed dat, wat dit laatste betreft, het bange uren worden voor de werknemers in Neerpede. Nieuwe bezems vegen goed, zegt het spreekwoord. Om een andere spreuk te hanteren: men moet opletten dat men het kind niet met het badwater weggooit.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content