Cruciaal promotieduel in Wembley

© reuters

Tweedeklassers Aston Villa en Fulham strijden zaterdag om het laatste Premier Leagueticket.

We’re the oldest team in London and we’re going to Wembley!’, verschijnt op de officiële Twitteraccount van Fulham FC, luttele seconden nadat scheidsrechter Chris Kavanagh heeft afgefloten. De ploeg van trainer Slavisa Jokanovic, opgericht in 1879, heeft net met 2-0 van Derby County gewonnen en wist zo de 1-0-nederlaag uit van de heenwedstrijd van de halve finale in de play-offs van de Championship. Het amper 17-jarige toptalent Ryan Sessegnon opende de score, verdediger Denis Odoi bracht Craven Cottage in extase na een hoekschop van diezelfde Sessegnon. Odoi torende boven alle Derbyverdedigers uit en knikte de bal in de verste hoek. ‘Ik ben klein dus mensen houden geen rekening met me’, vertelde de ex-speler van Lokeren en Anderlecht over zijn doelpunt aan Fulham FC TV. ‘Maar hier weet iedereen dat ik best goed ben met het hoofd. Gisteren hadden we op hoekschoppen geoefend. In de eerste helft kregen we er veel, maar vielen ze niet goed. Bij die corner sprong ik gewoon en zette ik mijn hoofd ertegen. Ik zag hem niet eens binnengaan, ik viel op de grond en hoorde het volk schreeuwen. Dan begon ik te lopen, ik had geen idee waarheen ik ging.’ (lacht)

De andere finalist in de meest mythische der voetbaltempels is Aston Villa. In twee confrontaties was het team van Steve Bruce te sterk voor Middlesbrough (0-1 heen, 0-0 terug). De verlossende goal van Mile Jedinak kwam er na eenzelfde scenario: de kapitein van het Australische nationale elftal liep weg uit de dekking en kopte aan de eerste paal de bal overhoeks binnen. Bij The Villa draagt Chelsea-oudgediende John Terry de aanvoerdersband. Eerder verzekerden kampioen Wolverhampton Wanderers en Cardiff City, dat tweede eindigde in de Championship, zich van de rechtstreekse promotie. Fulham kan na Arsenal, Chelsea, Crystal Palace, Tottenham en West Ham United de zesde Londense club op het hoogste niveau worden.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content