Crystal Palace FC

© AFP

Trainer – Patrick Vieira, 23/06/1976 (FRA)

? Maakte deel uit van The Invincibles, het team van Arsenal dat in het seizoen 2003/04 kampioen werd zonder een wedstrijd te verliezen.

? Sloot zijn spelerscarrière af bij Manchester City waarna hij er coördinator van de jeugdopleiding werd.

? Trainde bij New York City FC onder meer David Villa en Frank Lampard.

Transfers

IN

Joachim Andersen (Ol. Lyon, Fra), Conor Gallagher & Marc Guehi (Chelsea), Michael Olise (Reading FC), Remi Matthews (AFC Sunderland), Jaroslaw Jach (RKS Raków Czestochowa, Pol), Jean-Philippe Mateta (1. FSV Mainz 05, Ger)

Luka Milivojevic
Luka Milivojevic© BELGAIMAGE

OUT

Wayne Hennessey (Burnley), Jacob Montes (Waasland-Beveren), Patrick van Aanholt (Galatasaray, Tur), Andros Townsend (Everton), Mamadou Sakho (Montpellier HSC, Fra), James McCarthy (Celtic, Sco), Nathaniel Clyne, Gary Cahill, Scott Dann, Connor Wickham, Stephen Henderson, Sam Woods.

Crystal Palace FC

Smaakmaker – Luka Milivojevic

Luka Milivojevic is een van die vele voetballers die niet wisten te overtuigen in de Belgische competitie en dan maar snel andere oorden opzochten. Zijn debuut maakte hij bij Radnicki 1923, een ploeg uit de Servische derde klasse. Na enkele sterke seizoenen bij FK Rad en Rode Ster Belgrado haalde Anderlecht de Serviër in de zomer van 2013 naar het Astridpark.

Onder trainers John van den Brom en Besnik Hasi kwam de centrale middenvelder weinig in het stuk voor. Wanneer in 2014 Steven Defour met toeters en bellen werd binnengehaald, was het einde verhaal voor Milivojevic.

Anderlecht zal de Serviër eerst een jaar uitlenen en daarna definitief verkopen aan het Griekse Olympiacos. Daar zal hij iets meer dan twee seizoenen spelen. Zijn sterke prestaties wekken de interesse van de Engelse middenmoter Crystal Palace. In Londen is Milivojevic intussen toe aan zijn zesde seizoen. Hij speelde al meer dan 150 wedstrijden voor de club. In twee seizoenen werd hij ook de clubtopschutter in de competitie.

Crystal Palace FC
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content