clubinfo

opgericht in 1905

voorzitter

Steve Parish

stad Londen

8.675.000 inwoners

stadion

Selhurst Park

25.456 capaciteit

clubkleuren

rood-blauw shirt, blauwe broek

website

www.cpfc.co.uk

erelijst

-

trainer ROY HODGSON

09/08/1947

Voetbalde tijdens het apartheidsregime voor Berea Park, een exclusief blanke club, waardoor hij in 2012 bijna naast de job van Engels bondscoach greep.

Coachte in acht verschillende landen en spreekt vlot vijf talen (Engels, Noors, Zweeds, Duits en Italiaans).

Jeugdproduct van Crystal Palace, waar hij in 1965 debuteerde en in september 2017 manager werd.

smaakmaker PATRICK VAN AANHOLT

Massimiliano Allegri, T1 van Juventus, volgt Patrick van Aanholt (27) al een tijdje. Zeker toen de geruchten over een mogelijk vertrek van Alex Sandro naar Man. United hardnekkiger werden. Maar tot nader blijft de Braziliaan in Turijn en begint de Nederlandse flankverdediger aan zijn tweede volledige seizoen op Selhurst Park. De neef van Leroy Fer is goed ingeburgerd in Engeland, waar hij op zijn 16e bij de Chelseajeugd 150.000 euro per jaar cashte en in The Championship (Coventry, Newcastle en Leicester) een man werd. Na een lange uitleenbeurt aan Vitesse verkochten de Blues hem in 2014 voor amper 2 miljoen euro aan Sunderland, dat de international begin vorig jaar voor een veelvoud (16,5 miljoen) naar Crystal Palace doorsluisde.

ROY HODGSON, BELGAIMAGE
ROY HODGSON © BELGAIMAGE

transfers in

Guaita (Getafe, Esp).

out

Cabaye (Al-Nasr, UAE), Delaney (Cork City, Irl).

PATRICK VAN AANHOLT, BELGAIMAGE
PATRICK VAN AANHOLT © BELGAIMAGE
opgericht in 1905 voorzitterSteve Parish stad Londen 8.675.000 inwoners stadion Selhurst Park 25.456 capaciteit clubkleurenrood-blauw shirt, blauwe broek websitewww.cpfc.co.uk erelijst- 09/08/1947 Voetbalde tijdens het apartheidsregime voor Berea Park, een exclusief blanke club, waardoor hij in 2012 bijna naast de job van Engels bondscoach greep. Coachte in acht verschillende landen en spreekt vlot vijf talen (Engels, Noors, Zweeds, Duits en Italiaans). Jeugdproduct van Crystal Palace, waar hij in 1965 debuteerde en in september 2017 manager werd. Massimiliano Allegri, T1 van Juventus, volgt Patrick van Aanholt (27) al een tijdje. Zeker toen de geruchten over een mogelijk vertrek van Alex Sandro naar Man. United hardnekkiger werden. Maar tot nader blijft de Braziliaan in Turijn en begint de Nederlandse flankverdediger aan zijn tweede volledige seizoen op Selhurst Park. De neef van Leroy Fer is goed ingeburgerd in Engeland, waar hij op zijn 16e bij de Chelseajeugd 150.000 euro per jaar cashte en in The Championship (Coventry, Newcastle en Leicester) een man werd. Na een lange uitleenbeurt aan Vitesse verkochten de Blues hem in 2014 voor amper 2 miljoen euro aan Sunderland, dat de international begin vorig jaar voor een veelvoud (16,5 miljoen) naar Crystal Palace doorsluisde.Guaita (Getafe, Esp).Cabaye (Al-Nasr, UAE), Delaney (Cork City, Irl).