Danijel Milicevic: een nieuwe Luis Garcia voor KAS Eupen

© Belga Image

Vanavond/dinsdagavond speelt Eupen tegen Kortrijk. Bij de Panda’s is Danijel Milicevic de man die de ploeg terug aan het voetballen kreeg en van de laatste plaats hielp wegkomen.

Sinds de overname door Aspire in 2012 zorgde het thuisduel van KAS Eupen met Anderlecht vrijdag voor een recordopkomst. Liefst 5802 kijkers zagen hoe de thuisploeg, met achttien nationaliteiten in de 30-koppige kern en zeventien nieuwe spelers, stilaan vorm krijgt. ‘Als je zo veel veranderingen in één mercato doet, moet je extra geduld hebben’, predikte algemeen en sportief directeur Christoph Henkel een paar weken geleden, en dat geduld lijkt te lonen. ‘Door onze slechte start zit een plaats in de top tien waar we voor dit seizoen op mikten er niet meteen in, maar met deze ploeg hebben we absoluut voldoende kwaliteit om het behoud af te dwingen, omwille van de ervaring.’

Opvallend bij die kentering is de rol van Danijel Milicevic. Ook vrijdag pakte de ploeg weer een punt met hem in de basis, al was er tegen Anderlecht geen hoofdrol weggelegd voor de Bosnische technieker die al eens bij Eupen voetbalde in het allereerste seizoen in de hoogste klasse: 2009/10.

Feit is dat Eupen pas is beginnen voetballen en punten pakken sinds de voormalige AA Gentspeler een plaats kreeg. Na het vertrek van Luis Garcia zag iedereen in Milicevic zijn vervanger, behalve de nieuwe Spaanse trainer Beñat San José. Die vond Milicevic niet in zijn systeem passen. Er hing toen een transfer in de lucht, geeft Christoph Henkel toe. ‘Dat ging uiteindelijk niet door omdat niet alle partijen er zich in konden vinden.’ Beñat San José bracht Milicevic voor het eerst op het veld in de slotfase van speeldag acht, toen Eupen op Standard met 3-0 achter stond. De ploeg uit de Oostkantons had toen amper drie punten.

Met Milicevic in de basis haalde Eupen mede dankzij zijn drie goals en één assist zeven punten uit vier wedstrijden, waardoor het alvast van de laatste plaats naar plek veertien opschoof. Henkel is niet verbaasd door de impact van de voormalige AA Gentspeler: ‘Ook dankzij het huidige systeem. Dat ligt hem beter dan de vorige systemen die we dit seizoen al gebruikten.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content