Kovacevic vormt samen met Nihat het meest efficiënte aanvalsduo van de Primera División.

Hoewel de Nederlandse sluipschutter Roy Makaay alleen aan de leiding staat van de topschutterslijsten, wordt vooral een tandem zeer gevreesd door de Spaanse verdedigers. Darko Kovacevic vormt, samen met zijn Turkse kompaan Nihat, het meest efficiënte aanvalsduo in de Spaanse Primera División. Onder hun tweetjes verdelen ze zowat veertig doelpunten, doelpunten die Real Sociedad nog steeds in de running houden voor de kampioenstitel.

Kovacevic is bezig aan zijn tweede passage bij Sociedad. Hij droeg het shirt van de club uit San Sebastián al tussen 1996 en 1999, vooraleer naar Juventus (twee jaar) en Lazio (zes maanden) te vertrekken. Halfweg het seizoen 2001/02 stond hij met zijn valiezen, volgestouwd met calcio-ervaring, weer voor de poorten van Real Sociedad. Hij was in Italië een andere, betere, voetballer geworden. “Ik beschouw mijn periode in Italië zeker niet als verloren”, verduidelijkt Kovacevic. “Ik verbeterde er mijn techniek, voornamelijk door veel te mogen trainen met spelers van het niveau van Zinedine Zidane, Alessandro Del Piero en Edgar Davids.”

Kovacevic verbergt evenwel niet dat hij de echte spelvreugde herontdekte bij de club waar hij zich thuisvoelt. Bovendien vond hij er met Nihat een ideale aanvulling in de voorlinie. Maar de grootste steun krijgt hij van Javi De Pedro. “Hij staat bovenaan de lijst van assistgevers en daar profiteer ik maximaal van”, toont de spits zich dankbaar. De verstandhouding tussen die twee reikt zelfs verder dan tussen de kalklijnen. Dikwijls delen ze samen de kamer als de ploeg op afzondering trekt. Kovacevic : “We durven wel eens ruzie maken over de afstandsbediening van de televisie, maar meestal wint Javi toch en kijkt hij sowieso naar het programma dat hij wil zien. Niet erg : we werden vrienden voor het leven.” ( DDv)

AUGUSTO CESAR LENDOIRO, de voorzitter van Deportivo, stelde de plannen voor een nieuw stadion in La Coruña voor. Het stadion zou 35.000 man kunnen ontvangen en de constructie wordt neergezet op dezelfde plaats waar het huidige stadion staat, dicht bij het strand van Riazor. ROY MAKAAY staat in de belangstelling van Bayern München. JAVIER CLEMENTE blijft nog een jaar langer aan als coach van Espanyol Barcelona. (DDv)

TOPSCORERS : 1. Makaay (Deportivo) 27 goals ; 2. Nihat (Sociedad) 20 goals ; 3. Kovacevic (Sociedad) 18 goals ; 4. Ronaldo (Real Madrid) 17 goals ; 5. Kluivert (Barcelona) 14 goals.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content