Bij KV Mechelen spant het er vandaag om of het bod van de vzw om de schulden te delgen, door ex-spelers en -werknemers wordt aanvaard of niet. Een belangrijke beslissing die er komt op een moment dat het afgeslankte KV een eerste sportief succesje liet optekenen door zaterdag Sint-Truiden met 0-0 in bedwang te houden.

Het eerste puntje is binnen, David.

David Crv : Ja, ze kregen één keer een schot op de paal via De Ceulaer. Scoren ze daar, dan krijgen wij het vrij moeilijk. Maar hoe langer het duurde dat ze zonder doelpunt bleven, hoe meer het vertrouwen bij ons groeide. In de vorige wedstrijden hebben we nog iets te veel fouten gemaakt op stilstaande fasen : niet kort genoeg bij de man staan, te braaf zijn, de handen niet gebruiken… Nu hadden we daar speciaal op gewerkt op training en goeie afspraken gemaakt. Ik zei het ook tegen de jongens : Club Brugge, die hebben al in de Champions League gespeeld, in wedstrijden tegen zo’n ploegen kunnen wij veel bijleren. Ik heb ook de mogelijkheid om ze te sturen omdat ik samen met Habran een van de ouderen ben én door mijn centrale positie.

Je bent kapitein van Mechelen, terwijl je bij Moeskroen naar de reserven werd verwezen wegens te braaf en te weinig explosief. Hoe goed gaat je dat af ?

Elke speler heeft zijn kwaliteiten en daar moet je hem op uitspelen. Ik ben hier in Mechelen spelverdeler. De honderd meter hoef ik niet in tien seconden te lopen, dat moeten de jongens op de flank doen. Tijdens mijn tweede seizoen in Moeskroen kwam ik in de ploeg, maar raakte ik geblesseerd aan de knie en daarna aan het scheenbeen, waardoor ik eruit raakte. Maar ik wou absoluut voetballen en hier in Mechelen krijg ik de kans om mij in de kijker te spelen. Dus je ziet, het kan snel gaan in het voetbal : snel af, maar ook snel op.

Wat als vandaag het bod van de vzw niet wordt aanvaard en KV de competitie moet stoppen wegens failliet ?

Ik heb daarover met niemand van de ex-spelers of het bestuur contact, dus dat wordt ook voor ons afwachten. Te hopen is natuurlijk dat je kan blijven voetballen om je in de belangstelling te spelen, anders wordt dat moeilijk. Ik ben al eens twee weken in Oostenrijk gaan testen omdat Regi VanAcker mij bij Bregenz wou, maar daar is niks van gekomen omdat er ginder blijkbaar eerst een andere speler moest vertrekken.

Laten we ervan uitgaan dat Mechelen de competitie uitdoet : wat is er na de 0-0 tegen Sint-Truiden sportief nóg mogelijk met deze ploeg ?

Ik zie progressie : er worden minder fouten gemaakt, we kunnen de bal al eens iets langer in de ploeg houden en we beginnen kansjes af te dwingen, een paar trappen naar doel… Maar volgend weekend, tegen Lokeren, zullen we toch nog iets beter spel moeten laten zien dan tegen Sint-Truiden. Tot nu toe hebben we altijd tegen ploegen gespeeld die hoog geklasseerd stonden : Anderlecht, Brugge, Lierse, Sint-Truiden, straks Lokeren. Daarna moeten we tegen ploegen die niet zo hoog staan. We konden nu de nul houden, misschien kunnen we dan eens scoren.

door Raoul De Groote

‘We konden nu de nul houden, misschien kunnen we straks ook eens scoren.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content