Wat zijn je hobby’s ?

Ik hou mij vooral veel bezig met aquariumvissen, namelijk discusvissen. Verder ga ik ook regelmatig snookeren en onlangs verkocht ik nog een oldtimer die ik zelf had opgeknapt. Daar was toch ook wel wat werk en tijd ingekropen.

Stel dat het niet gelukt was als profvoetballer, wat had je dan nu gedaan ?

Goh, op school studeerde ik metaalbewerking, optie werktuigmachines. Waarschijnlijk had ik dus wel iets in die sector gedaan. Momenteel doe ik ook nog avondschool bedrijfsbeheer. Dat wil ik trouwens zeker blijven doen, want ik vind het toch wel belangrijk om iets achter de hand te hebben voor na mijn carrière. Velen vergeten dat er na het voetbal nog iets komt hé. Het is wel altijd mijn droom geweest om voetballer te worden. Ik begon op mijn zes jaar te voetballen omdat ook de buurjongens dat deden Ik sloot me aan bij Kieldrecht en later kon ik als jeugdspeler naar Beveren. Toen al ging een droom in vervulling.

Hoe kan je Mariska het best omschrijven ?

Ze verzorgt mij heel goed en is een echt moederke. Ze is altijd heel bezorgd voor het gezin en wil het beste voor ons alledrie.

Kennen jullie elkaar al lang ?

Toch al acht jaar. We hebben elkaar leren kennen op de kermis van Kieldrecht. Ik was toen amper vijftien, maar Mariska was en is mijn grote liefde.

Ben je romantisch ?

Niet echt, denk ik. Soms gaan we wel eens met ons tweetjes eten, maar verder ben ik zeker niet de romanticus in huis. Misschien dat Mariska dat soms wel jammer vindt, maar die etentjes maken toch veel goed hoop ik ( lacht). Een romantisch moment voor mij was ook wel mijn huwelijksaanzoek op oudejaarsnacht van 2001. We trouwen op 31 mei van dit jaar en hebben dus al een mooi vooruitzicht.

Waarmee kan Mariska jou verrassen ?

( Denkt lang na) Ze verrast mij met zoveel. Wanneer ik in het weekend thuiskom, gebeurt het bijvoorbeeld wel eens dat de tafel gezellig gedekt is voor een fondueavondje met ons tweetjes.

Waaraan kan je je wel eens ergeren ?

Bij Mariska ? Dat ze soms wel een beetje een betweter is. Ze blijft dan doorgaan tot ze gelijk krijgt. ( Mariska : “Dat is waar. Ik wil mijn gelijk halen”.)

Wat is voor jou de ultieme kick ?

Ik zou graag ooit eens parachutespringen. Ik ben wel avontuurlijk aangelegd en wanneer ik die kans krijg, zal ik ze zeker niet weigeren. Ik heb zelfs al enkele adressen opgevraagd bij iemand die zelf al eens gesprongen heeft. Parachutespringen lijkt me spectaculairder dan bungee-jumpen. Je springt toch uit een vliegtuig hé. Dat kan niet anders dan een enorme kick geven.

Voor welke vrouw zou je Mariska wel eens willen inruilen ?

( Denkt even na) Eigenlijk voor niemand, want ik heb alles wat ik moet hebben… ( Mariska kijkt verbaasd : “En Phaedra dan ?”) Ah ja, Phaedra Hoste dan, maar dan voor één dag, zeker niet langer.

Ben je een strenge papa ?

Op sommige zaken wel. Ik durf Femke te straffen wanneer het nodig is. Ook omdat ik vind dat ze nu op een leeftijd is dat ze moet leren wat mag en wat niet mag ( Femke is anderhalf, nvdr). Pas op, achteraf haal ik haar ook wel terug aan hoor, dan geef ik haar een knuffel en is alles vergeten. Vooral beleefdheid en eerlijkheid zijn waarden die ik haar zeker wil meegeven.

Welke dromen wil je nog realiseren ?

Natuurlijk hoop ik zo lang mogelijk profvoetballer te kunnen blijven. Privé zijn we ook van plan om te gaan bouwen en wil ik er graag voor zorgen dat ons gezinnetje het goed blijft hebben.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content