MAANDAG 14/11

In Brugge is zondag bij de 120e verjaardag van Club het boek 'Stam N° 3' voorgesteld. Op de vraag hoe Club na de succesvolle jaren 1970 bijna degradeerde in 1982, antwoordde Birger Jensen: "Ze hadden tien, elf nieuwe spelers gekocht. Zoals nu." Die zat. Vrolijke hilariteit in de zaal, waarna het Deense icoon zich vanaf het podium richting Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert draaide en lachend uitriep: "Joke!" Zal wel. Wanneer Dany Verlinden de successen uit de jaren 1990 mocht komen verklaren, zei ook de huidige keeperstrainer: "Ze deden toen maar twee, drie transfers per seizoen." Uitkijken voor de vijfde colonne, Bart!

DINSDAG 15/11

Marvin Ogunjimi is geland in Majorca. Onze Man probeerde hem in het weekend verscheidene keren te bereiken om te vragen wanneer hij zou vertrekken. Zondag, om 22.15 uur, antwoordde hij in een sms: 'Zal pas eind van de week zijn, weet de datum niet.' Die denkt dus dat de week in Spanje op dinsdagmiddag al gedaan is ...

WOENSDAG 16/11

Gelezen op Sporza.be: " Frank Vercauteren is nu al enkele maanden aan de slag bij Al Jazira. En de ex-coach leerde een truck om het stadion te vullen." Straffe kerel, die Vercauteren: een truck een stadion leren vullen. Zou Mario Been dat ook kunnen?

DONDERDAG 17/11

De teneur in de commentaren en interviews vóór de interland tegen Frankrijk was dat de Rode Duivels ten aanval zullen trekken, Georges Leekens wil zich niet ingraven, 'een offensieve test' kopte een krant zelfs. Na de aanvallend onmondige match evenwel is Leekens in zijn nopjes ...

VRIJDAG 18/11

... en lezen we zinnen als "na een collectief goede defensieve wedstrijd de nul gehouden en dat is precies wat Georges Leekens had gevraagd." Op de vraag naar de in gebreke gebleven aanval antwoordt Leekens geprikkeld dat zulks een typisch Belgische vaststelling is. "Nu houden we de nul en is het van: waarom was het offensief mager?" De spelers mogen geen hakjes geven, ome Georges daarentegen mag de buitenwereld blijkbaar wel een hak zetten.

ZATERDAG 19/11

In Kortrijk-Zulte Waregem wordt scheidsrechter Christof Virant geblesseerd vervangen door Philippe Vinche. Virant buisde afgelopen zomer nog voor de fysieke testen van de FIFA. Daardoor kan hij geen internationale matchen meer fluiten. En zelfs geen hele KV Mechelen-Zulte Waregem.

ZONDAG 20/11

Staf Blanckaert gaat niet in beroep tegen zijn veroordeling tot één jaar cel met uitstel en een boete van 550 euro. De correctionele rechtbank van Mechelen bevond de eerder wegens omkoopzaken voor het leven geschorste spelersmakelaar vorige maand schuldig aan poging tot oplichting van Lierse SK. De feiten dateren van maart 2010, toen Lierse in de tweede klasse in volle titelstrijd was verwikkeld. Aanvankelijk noemde Blanckaert Aimé Anthuenis als de initiatiefnemer, maar die verklaring slikte hij tijdens een confrontatie met de toenmalige Liersetrainer in. "Mijn cliënt wenst dit zo snel mogelijk achter zich te laten. Wij leggen ons neer bij het vonnis", aldus zijn advocaat.

JH/KDR/RDG

In Brugge is zondag bij de 120e verjaardag van Club het boek 'Stam N° 3' voorgesteld. Op de vraag hoe Club na de succesvolle jaren 1970 bijna degradeerde in 1982, antwoordde Birger Jensen: "Ze hadden tien, elf nieuwe spelers gekocht. Zoals nu." Die zat. Vrolijke hilariteit in de zaal, waarna het Deense icoon zich vanaf het podium richting Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert draaide en lachend uitriep: "Joke!" Zal wel. Wanneer Dany Verlinden de successen uit de jaren 1990 mocht komen verklaren, zei ook de huidige keeperstrainer: "Ze deden toen maar twee, drie transfers per seizoen." Uitkijken voor de vijfde colonne, Bart! Marvin Ogunjimi is geland in Majorca. Onze Man probeerde hem in het weekend verscheidene keren te bereiken om te vragen wanneer hij zou vertrekken. Zondag, om 22.15 uur, antwoordde hij in een sms: 'Zal pas eind van de week zijn, weet de datum niet.' Die denkt dus dat de week in Spanje op dinsdagmiddag al gedaan is ... Gelezen op Sporza.be: " Frank Vercauteren is nu al enkele maanden aan de slag bij Al Jazira. En de ex-coach leerde een truck om het stadion te vullen." Straffe kerel, die Vercauteren: een truck een stadion leren vullen. Zou Mario Been dat ook kunnen? De teneur in de commentaren en interviews vóór de interland tegen Frankrijk was dat de Rode Duivels ten aanval zullen trekken, Georges Leekens wil zich niet ingraven, 'een offensieve test' kopte een krant zelfs. Na de aanvallend onmondige match evenwel is Leekens in zijn nopjes ... ... en lezen we zinnen als "na een collectief goede defensieve wedstrijd de nul gehouden en dat is precies wat Georges Leekens had gevraagd." Op de vraag naar de in gebreke gebleven aanval antwoordt Leekens geprikkeld dat zulks een typisch Belgische vaststelling is. "Nu houden we de nul en is het van: waarom was het offensief mager?" De spelers mogen geen hakjes geven, ome Georges daarentegen mag de buitenwereld blijkbaar wel een hak zetten. In Kortrijk-Zulte Waregem wordt scheidsrechter Christof Virant geblesseerd vervangen door Philippe Vinche. Virant buisde afgelopen zomer nog voor de fysieke testen van de FIFA. Daardoor kan hij geen internationale matchen meer fluiten. En zelfs geen hele KV Mechelen-Zulte Waregem. Staf Blanckaert gaat niet in beroep tegen zijn veroordeling tot één jaar cel met uitstel en een boete van 550 euro. De correctionele rechtbank van Mechelen bevond de eerder wegens omkoopzaken voor het leven geschorste spelersmakelaar vorige maand schuldig aan poging tot oplichting van Lierse SK. De feiten dateren van maart 2010, toen Lierse in de tweede klasse in volle titelstrijd was verwikkeld. Aanvankelijk noemde Blanckaert Aimé Anthuenis als de initiatiefnemer, maar die verklaring slikte hij tijdens een confrontatie met de toenmalige Liersetrainer in. "Mijn cliënt wenst dit zo snel mogelijk achter zich te laten. Wij leggen ons neer bij het vonnis", aldus zijn advocaat. JH/KDR/RDG