MAANDAG 05/12

Op vrijdag 9 december zullen de supporters van KV Mechelen hun bijnaam 'Kakkers' alle eer aandoen. Tijdens de wedstrijd van KV tegen Anderlecht starten ze enkele ludieke acties ten voordele van Music for Life, dat dit jaar in het teken van diarree staat. Er worden wc-rollen verkocht in de kleuren van KV Mechelen en 'wildplasser' Mark Uytterhoeven leest de ploegopstelling voor vanop een luxueus geel-rood mobiel toilet. En daarna maneblussen?

DINSDAG 06/12

Op maandag 19/12 vindt in de Winterdroom, een kermis op het Gentse Sint-Pietersplein, Buffalo forever plaats, een sportavond met als centrale gast Trond Sollied. Andere verwachte gasten die avond zijn Frank 'the tank' Boeckx, Bernd Thijs, Hannes Vander Bruggen, Benito Raman en commercieel directeur Patrick Lips.

WOENSDAG 07/12

RC Genktrainer Mario Been blijkt in de wagen een luisteraar te zijn van Q-Music. Alleen heeft hij nog een probleem: wat zijn nu in godsnaam 'vallende sterren', waarvan regelmatig sprake. Neen, het is niet de tanende reputatie van enkele van je topspelers, Mario, al gaat het ook om blauwe mannetjes, maar dan mannetjes die je op de bon slingeren.

DONDERDAG 08/12

Jozef Mannaerts wordt 59 jaar na dato uitgeroepen tot topschutter van het seizoen 1951/52. Rik Coppens maakte toen 23 goals, maar een ijverige Racing Mechelenfan wist te achterhalen dat Mannaerts er dat jaar 25 binnen schoot en dat is meer dan het Beerschoticoon. 'Het lijkt een fait d'hiver' (sic), staat in Het Laatste Nieuws te lezen, 'maar Mannaerts - intussen 88 - is terecht fier op zijn eretitel.' Nog een geluk dat het winter is ...

VRIJDAG 09/12

Schrik niet als u Dieumerci Mbokani straks ziet voorbijvliegen. De Congolese aanvaller van Anderlecht is niet alleen razendsnel op het veld, maar nu ook daarbuiten. Zijn nieuwste aanwinst, een Ferrari FF ter waarde van 260.000 euro, kan immers een topsnelheid halen van 335 kilometer per uur. Laconieke commentaar van Milan Jovanovic: "Anderlecht haalde hem om te scoren, niet opdat we zijn Ferrari zouden bewonderen." Altijd dikke vrienden geweest die twee.

ZATERDAG 10/12

Nu de kerstdagen er stilaan aankomen, is het voor iedereen weer tijd om aan cadeautjes te denken voor Kerstmis en Nieuwjaar. KVC Westerlo prijst zijn fanshop aan: 'Naast de klassiekers als sjaals, mutsen en vlaggen zijn er dit jaar ook enkele leuke nieuwe zaken te ontdekken zoals hippe paraplu's, dekbed-overtrekken, schoolmateriaal en meer van dat.' Na de wedstrijd van vanavond lijkt een verbandkist ons echter het meest toepasselijke.

ZONDAG 11/12

Deze morgen werd in het glazen huis van radio Urgent en buurtwerk Gentbrugge (in aanloop naar het echte glazen huis van Studio Brussel) AA Gentdoelman Frank Boeckx door stadionomroeper en presentator Frans Babbelaar 'verkocht' voor in totaal 350 euro. 200 euro wordt betaald door arbiter Luc Maes, waardoor de keeper bij hem thuis komt koken, en 150 euro wordt betaald door AA Gentdirecteur Organisatie Dirk Piens, die Frank in het buurtlokaal van Gijzenzele (waar beiden wonen) wil laten koken voor een groepje kansarmen.

FV/JH/RDG

Op vrijdag 9 december zullen de supporters van KV Mechelen hun bijnaam 'Kakkers' alle eer aandoen. Tijdens de wedstrijd van KV tegen Anderlecht starten ze enkele ludieke acties ten voordele van Music for Life, dat dit jaar in het teken van diarree staat. Er worden wc-rollen verkocht in de kleuren van KV Mechelen en 'wildplasser' Mark Uytterhoeven leest de ploegopstelling voor vanop een luxueus geel-rood mobiel toilet. En daarna maneblussen? Op maandag 19/12 vindt in de Winterdroom, een kermis op het Gentse Sint-Pietersplein, Buffalo forever plaats, een sportavond met als centrale gast Trond Sollied. Andere verwachte gasten die avond zijn Frank 'the tank' Boeckx, Bernd Thijs, Hannes Vander Bruggen, Benito Raman en commercieel directeur Patrick Lips. RC Genktrainer Mario Been blijkt in de wagen een luisteraar te zijn van Q-Music. Alleen heeft hij nog een probleem: wat zijn nu in godsnaam 'vallende sterren', waarvan regelmatig sprake. Neen, het is niet de tanende reputatie van enkele van je topspelers, Mario, al gaat het ook om blauwe mannetjes, maar dan mannetjes die je op de bon slingeren. Jozef Mannaerts wordt 59 jaar na dato uitgeroepen tot topschutter van het seizoen 1951/52. Rik Coppens maakte toen 23 goals, maar een ijverige Racing Mechelenfan wist te achterhalen dat Mannaerts er dat jaar 25 binnen schoot en dat is meer dan het Beerschoticoon. 'Het lijkt een fait d'hiver' (sic), staat in Het Laatste Nieuws te lezen, 'maar Mannaerts - intussen 88 - is terecht fier op zijn eretitel.' Nog een geluk dat het winter is ... Schrik niet als u Dieumerci Mbokani straks ziet voorbijvliegen. De Congolese aanvaller van Anderlecht is niet alleen razendsnel op het veld, maar nu ook daarbuiten. Zijn nieuwste aanwinst, een Ferrari FF ter waarde van 260.000 euro, kan immers een topsnelheid halen van 335 kilometer per uur. Laconieke commentaar van Milan Jovanovic: "Anderlecht haalde hem om te scoren, niet opdat we zijn Ferrari zouden bewonderen." Altijd dikke vrienden geweest die twee. Nu de kerstdagen er stilaan aankomen, is het voor iedereen weer tijd om aan cadeautjes te denken voor Kerstmis en Nieuwjaar. KVC Westerlo prijst zijn fanshop aan: 'Naast de klassiekers als sjaals, mutsen en vlaggen zijn er dit jaar ook enkele leuke nieuwe zaken te ontdekken zoals hippe paraplu's, dekbed-overtrekken, schoolmateriaal en meer van dat.' Na de wedstrijd van vanavond lijkt een verbandkist ons echter het meest toepasselijke. Deze morgen werd in het glazen huis van radio Urgent en buurtwerk Gentbrugge (in aanloop naar het echte glazen huis van Studio Brussel) AA Gentdoelman Frank Boeckx door stadionomroeper en presentator Frans Babbelaar 'verkocht' voor in totaal 350 euro. 200 euro wordt betaald door arbiter Luc Maes, waardoor de keeper bij hem thuis komt koken, en 150 euro wordt betaald door AA Gentdirecteur Organisatie Dirk Piens, die Frank in het buurtlokaal van Gijzenzele (waar beiden wonen) wil laten koken voor een groepje kansarmen. FV/JH/RDG