MAANDAG 19/12

Manu Ferrera geeft een interview aan S/VM (zie pagina 46). Daarin legt hij uit dat Gent vooral in onbekende competities moet scouten. Vervolgens zegt hij dat hij grote twijfels had bij Rafinha omdat die uit Finland kwam ... Als onbekend onbemind maakt, is die scoutingtactiek misschien toch wat ongelukkig.

DINSDAG 20/12

Het Glazen Huis van MFL wordt door het land gesleept en bij de doortocht in Waregem wordt Linde Merckpoel bijgestaan door de SVZW-spelers. "Een goeie training en we droegen ons steentje bij", aldus Steve Colpaert. Doelman Sammy Bossut toont zich minder op de hoogte: "Ik heb nog nooit van Music For Life gehoord omdat ik meestal naar MNM, Q Music of Top Radio luister. Ik weet zelfs niet waarvoor ze geld inzamelen. Wat zegt u? Tegen diarree? ( schaterlach)."

WOENSDAG 21/12

4400, 3900, 3100 en 1850. Dat zijn geen ingezamelde bedragen voor Music For Life, maar de toeschouwersaantallen bij de kwartfinales van de beker van België. Cijfers om precies datgene van te krijgen waar MFL campagne tegen voert.

DONDERDAG 22/12

Ook in tweede heeft men geen toeschouwers op overschot. Eendracht Aalst laat nochtans weten dat het vooral teert op de fans en hun drankverbruik. De Aalstenaar kennende zit Eendracht daarmee gebeiteld. Zo werden bij de titelviering vorig jaar in het stadion meer dan zeventig vaten leeg gezopen. En de cafés in de omtrek stonden letterlijk droog. Foie gras d'Alost, daar zou Gaia ook eens werk van moeten maken.

VRIJDAG 23/12

Thibaut Courtois verklapt dat hij fan is van de Amerikaanse sitcom Entourage (op Acht). De serie ontdekte hij via collega's bij de Rode Duivels, bij wie de serie zeer populair blijkt te zijn. "Omdat het voor ons, profvoetballers, zeer herkenbaar is", geeft Courtois nog mee. Voor zij die Entourage niet kennen: de serie gaat over de fictieve filmster Vincent Chase die een riante villa deelt met zijn vrienden. Samen vullen ze hun dagen met feestjes, vrouwen, drank en doelloos rondhangen ... Herkenbaar dus.

ZATERDAG 24/12

De KBVB boerde goed dit jaar. Even geleden slaagde de bond erin om nog eens een klassieke België-Nederland op het programma te krijgen (op 15 augustus 2012) en nu zijn de financiële cijfers bekendgemaakt. De bond mocht in 2011, en vooral dankzij de Rode Duivels, 3,3 miljoen euro op de bankrekening bijschrijven. De KBVB meldt wel dat het volgend jaar allicht wat minder zal zijn "door het ontbreken van een grote wedstrijd". Dat kunnen ze boven de Moerdijk in hun zak steken.

ZONDAG 25/12

Elke club brengt kerstdag anders door. Bij OHL dient Ronny Van Geneugden mee het kerstdiner voor minderbedeelden op. Bij Beerschot geeft Jacky Mathijssen om negen uur al training. Hernán Losada kan niet snel genoeg weer thuis zijn, want hij heeft "van de Kerstman een speelgoedhelikopter gekregen". Gelooft Losada nog in de Kerstman? Nu ja, als je voorzitter nog in een nieuw stadion gelooft ...

PM/JH/JC/MS

Manu Ferrera geeft een interview aan S/VM (zie pagina 46). Daarin legt hij uit dat Gent vooral in onbekende competities moet scouten. Vervolgens zegt hij dat hij grote twijfels had bij Rafinha omdat die uit Finland kwam ... Als onbekend onbemind maakt, is die scoutingtactiek misschien toch wat ongelukkig. Het Glazen Huis van MFL wordt door het land gesleept en bij de doortocht in Waregem wordt Linde Merckpoel bijgestaan door de SVZW-spelers. "Een goeie training en we droegen ons steentje bij", aldus Steve Colpaert. Doelman Sammy Bossut toont zich minder op de hoogte: "Ik heb nog nooit van Music For Life gehoord omdat ik meestal naar MNM, Q Music of Top Radio luister. Ik weet zelfs niet waarvoor ze geld inzamelen. Wat zegt u? Tegen diarree? ( schaterlach)." 4400, 3900, 3100 en 1850. Dat zijn geen ingezamelde bedragen voor Music For Life, maar de toeschouwersaantallen bij de kwartfinales van de beker van België. Cijfers om precies datgene van te krijgen waar MFL campagne tegen voert. Ook in tweede heeft men geen toeschouwers op overschot. Eendracht Aalst laat nochtans weten dat het vooral teert op de fans en hun drankverbruik. De Aalstenaar kennende zit Eendracht daarmee gebeiteld. Zo werden bij de titelviering vorig jaar in het stadion meer dan zeventig vaten leeg gezopen. En de cafés in de omtrek stonden letterlijk droog. Foie gras d'Alost, daar zou Gaia ook eens werk van moeten maken. Thibaut Courtois verklapt dat hij fan is van de Amerikaanse sitcom Entourage (op Acht). De serie ontdekte hij via collega's bij de Rode Duivels, bij wie de serie zeer populair blijkt te zijn. "Omdat het voor ons, profvoetballers, zeer herkenbaar is", geeft Courtois nog mee. Voor zij die Entourage niet kennen: de serie gaat over de fictieve filmster Vincent Chase die een riante villa deelt met zijn vrienden. Samen vullen ze hun dagen met feestjes, vrouwen, drank en doelloos rondhangen ... Herkenbaar dus. De KBVB boerde goed dit jaar. Even geleden slaagde de bond erin om nog eens een klassieke België-Nederland op het programma te krijgen (op 15 augustus 2012) en nu zijn de financiële cijfers bekendgemaakt. De bond mocht in 2011, en vooral dankzij de Rode Duivels, 3,3 miljoen euro op de bankrekening bijschrijven. De KBVB meldt wel dat het volgend jaar allicht wat minder zal zijn "door het ontbreken van een grote wedstrijd". Dat kunnen ze boven de Moerdijk in hun zak steken. Elke club brengt kerstdag anders door. Bij OHL dient Ronny Van Geneugden mee het kerstdiner voor minderbedeelden op. Bij Beerschot geeft Jacky Mathijssen om negen uur al training. Hernán Losada kan niet snel genoeg weer thuis zijn, want hij heeft "van de Kerstman een speelgoedhelikopter gekregen". Gelooft Losada nog in de Kerstman? Nu ja, als je voorzitter nog in een nieuw stadion gelooft ... PM/JH/JC/MS