MAANDAG 09/01

Lior Refaelov heeft als profielfoto op zijn Twitteraccount de cover van Sport/Voetbalmagazine genomen waarop hij zelf staat met zijn rootsverhaal. Die jongen gaat het maken, dat kan niet anders.

DINSDAG 10/01

Kanu wil weg bij Standard. Reden: zijn vrouw kan hier niet aarden en is met de kinderen al enkele maanden geleden teruggekeerd naar Brazilië. Maar Kanu zegt dat er eventueel wel iets kan worden geregeld als Standard iets voor zijn vrouw doet: hulp in het huishouden en iemand die haar Frans leert. Dat is dus blijkbaar nodig om in een vreemd land te aarden: een poetsvrouw en een taalleraar aan huis ... Zodat ze meer tijd heeft om naar Isaura of Sinha Moça te kijken?

WOENSDAG 11/01

Matías Suárez wint de Gouden Schoen en wordt door Georges Leekens geprezen om zijn bescheidenheid. Zegt dus de man die ons maar blijft inpeperen dat wij Belgen eindelijk eens die ... bescheidenheid van ons af moeten gooien. Minder tevreden met Suárez' uitverkiezing is ongetwijfeld Adidas, de trouwe huisleverancier van Anderlecht. De Argentijn schittert op Nikeschoenen en pronkt met een Nikeversie van de Gouden Schoen.

DONDERDAG 12/01

Mooie fotoreeks op www.sporza.be, getiteld: 'Schoon volk op het Gala van de Gouden Schoen'. Geen voetbalfiguur die niet zonder vamp over de rode loper schreed, behalve één man: François De Keersmaecker. Moge zijn voorbeeld navolging krijgen.

VRIJDAG 13/01

Tim Matthys is blij met het ene puntje dat ook hem in de rangschikking van de Gouden Schoen bracht. De Bergenspeler weet zelfs van wie de stem kwam: van Tim Pots, de scheidsrechter die er blijkbaar een gewoonte van maakt ook een onderschatte voetballer te belonen. Toch maar in het oog houden, Tim & Tim, bij een volgende wedstrijd van Bergen.

ZATERDAG 14/01

Lokeren doet het zonder Benjamin De Ceulaer in Leuven. De spits is ziek. Of geblesseerd, dat kan ook. Te veel zijn werelddoelpunt nagespeeld op het strand van Oostende. Op het Lisp in Lier deelt Gentdoelman Frank Boeckx een laat SinterClaasengeschenk uit. Antwerp heeft er een nieuwe speler bij: de in Ghana geboren aanvaller John Cofie. Door zijn stevig postuur en zijn kapsel wordt John Cofie ook wel Mr. T genoemd.

ZONDAG 15/01

Tijdens Anderlecht-Club Brugge wordt op last van de politie meermaals de nummerplaat van een fout geparkeerde wagen omgeroepen, met het verzoek aan de chauffeur om hem "dringend" te verplaatsen. Dat gebeurt uiteindelijk pas na afloop. Het blijkt om de wagen van Geert De Vlieger te gaan. Als co-commentator bij de wedstrijd had de oproep hem uiteraard niet bereikt. De auto stond er nog gewoon. Waarmee ook de draagwijdte van het begrip 'dringend' meteen kan worden gerelativeerd.

SVH/PM/PTK/JH/FV

Lior Refaelov heeft als profielfoto op zijn Twitteraccount de cover van Sport/Voetbalmagazine genomen waarop hij zelf staat met zijn rootsverhaal. Die jongen gaat het maken, dat kan niet anders. Kanu wil weg bij Standard. Reden: zijn vrouw kan hier niet aarden en is met de kinderen al enkele maanden geleden teruggekeerd naar Brazilië. Maar Kanu zegt dat er eventueel wel iets kan worden geregeld als Standard iets voor zijn vrouw doet: hulp in het huishouden en iemand die haar Frans leert. Dat is dus blijkbaar nodig om in een vreemd land te aarden: een poetsvrouw en een taalleraar aan huis ... Zodat ze meer tijd heeft om naar Isaura of Sinha Moça te kijken? Matías Suárez wint de Gouden Schoen en wordt door Georges Leekens geprezen om zijn bescheidenheid. Zegt dus de man die ons maar blijft inpeperen dat wij Belgen eindelijk eens die ... bescheidenheid van ons af moeten gooien. Minder tevreden met Suárez' uitverkiezing is ongetwijfeld Adidas, de trouwe huisleverancier van Anderlecht. De Argentijn schittert op Nikeschoenen en pronkt met een Nikeversie van de Gouden Schoen. Mooie fotoreeks op www.sporza.be, getiteld: 'Schoon volk op het Gala van de Gouden Schoen'. Geen voetbalfiguur die niet zonder vamp over de rode loper schreed, behalve één man: François De Keersmaecker. Moge zijn voorbeeld navolging krijgen. Tim Matthys is blij met het ene puntje dat ook hem in de rangschikking van de Gouden Schoen bracht. De Bergenspeler weet zelfs van wie de stem kwam: van Tim Pots, de scheidsrechter die er blijkbaar een gewoonte van maakt ook een onderschatte voetballer te belonen. Toch maar in het oog houden, Tim & Tim, bij een volgende wedstrijd van Bergen. Lokeren doet het zonder Benjamin De Ceulaer in Leuven. De spits is ziek. Of geblesseerd, dat kan ook. Te veel zijn werelddoelpunt nagespeeld op het strand van Oostende. Op het Lisp in Lier deelt Gentdoelman Frank Boeckx een laat SinterClaasengeschenk uit. Antwerp heeft er een nieuwe speler bij: de in Ghana geboren aanvaller John Cofie. Door zijn stevig postuur en zijn kapsel wordt John Cofie ook wel Mr. T genoemd. Tijdens Anderlecht-Club Brugge wordt op last van de politie meermaals de nummerplaat van een fout geparkeerde wagen omgeroepen, met het verzoek aan de chauffeur om hem "dringend" te verplaatsen. Dat gebeurt uiteindelijk pas na afloop. Het blijkt om de wagen van Geert De Vlieger te gaan. Als co-commentator bij de wedstrijd had de oproep hem uiteraard niet bereikt. De auto stond er nog gewoon. Waarmee ook de draagwijdte van het begrip 'dringend' meteen kan worden gerelativeerd. SVH/PM/PTK/JH/FV