De Boeck & co reanimeren Kortrijk

© belgaimage
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Onder leiding van een vernieuwde staf won KVK voor het eerst sinds speeldag 3.

KV Kortrijk vervolledigde vorige week zijn technische staf: na T1 Glen De Boeck en T2 Lorenzo Staelens kwamen er met Wouter Vrancken en Karsten Vandendriessche ook nog een T3 en een conditietrainer bij. Laatstgenoemde, broer van voetbalcommentator Bram Vandendriessche, komt uit de jeugdacademie. Daarbij vallen twee dingen op. 1. Met ook nog keeperstrainer Cédric Berthelin is dit de meest uitgebreide trainersstaf waarover KVK ooit beschikte. 2. De vier nieuwe stafleden zijn Vlamingen en komen in de plaats van een Griek (T1 Yannis Anastasiou), een Nederlander (conditietrainer Youssef Vos) en een Engelsman (T2 Steve Rutter). Er was, benadrukte voorzitter Joseph Allijns al op de persvoorstelling van De Boeck, nood aan een Vlaamse verankering. Er was, benadrukte de nieuwe hoofdcoach toen zelf, nood aan de West-Vlaamse mentaliteit. Daar appelleerde zaterdag ook een spandoek in de sfeertribune aan, zij het wel in het Engels: let’s fight together. En daar viel op het veld al wat van te merken.

Na de treurmars van de voorbije anderhalve maand onder de leiding van een coach die al was opgegeven, zorgde de nieuwe staf voor een hernieuwde spirit, met tegen STVV een eerste zege sinds speeldag 3. Opvallend: KVK scoorde voor het eerst drie keer (nadat het in de eerste 14 competitiewedstrijden slechts 13 goals maakte). En: Jérémy Perbet maakte zijn eerste competitiegoal voor KVK, nadat hij voorheen zelfs bij de beloften geen bal tegen het net kreeg.

Christian Vandenabeele

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content