Vorige week titelden de kranten wat al in het weekend was aangekondigd : dat bij Beveren keeperstrainer Dannie D’Hondt en assistenttrainer Bert Van Puymbroeck ontslagen werden. Ondertussen probeert het Dendermondse parket te achterhalen wie de investeerders zijn die via de NV Goal buitenlandse spelers op de Freethiel plaatsen.

Afgelopen weekend waren de ontslagen nog steeds niet bevestigd, maar beide betrokkenen gingen er wel van uit dat hun verblijf bij Beveren voorbij is. Omdat, zo wordt gezegd, de financiële toestand van de club het niet toeliet dat een uitgebreide technische staf (van zes à zeven man) in stand werd gehouden. Gevolg is dus dat met Van Puymbroeck een monument plaats moet ruimen voor Eddy De Bolle, die dit seizoen aangeworven werd. Als tweetalig assistent is hij perfect bruikbaar voor Jean-Marc Guillou, die sportief en extra-sportief de regie voert. Van Puymbroeck, die geen commentaar wil leveren bij zijn vertrek, maakt daardoor zijn twaalfde seizoen bij Beveren niet af.

Voor Dannie D’Hondt betekende het vertrek van Emilio Ferrera het begin van het einde. “En dat net op een moment dat ik mij volop begon in te leven in mijn nieuwe job. Op termijn dacht ik dat te kunnen gaan combineren met de functie van assistent-trainer. In de toekomst zullen veel clubs zich immers geen voltijdse keepertrainer meer kunnen veroorloven.” Toen Guillou kwam, vroeg hij D’Hondt om het keepersplunje weer aan te trekken omdat hij geen vertrouwen had in Gilbert Bodart. D’Hondt : “Die vraag overviel mij. Ik had mij toegelegd op mijn job als trainer en was op dat moment niet klaar om op doel te staan. Omdat ik de conditie had van een mus, vroeg ik om een week of vier te mogen doortrainen. Als ik op mijn achtendertigste zo’n avontuur aanga, wil ik het goed doen. Dat antwoord beviel Guillou niet. Vervolgens verplichtte hij de keepers om gewoon de groepstrainingen te volgen, keeperstrainingen waren niet meer nodig. Tot mijn ontslag op papier staat en we een akkoord hebben, bied ik me iedere dag aan op de training. Eén ding wil ik benadrukken : ik ben geen enkele keer als speler geselecteerd voor een wedstrijd. Was dat het geval geweest, had ik me natuurlijk wel aangeboden.”

Een kritisch artikel met D’Hondt over Beveren in de Gazet van Antwerpen wettigt volgens de club een ontslag om dringende redenen. Deze week wordt een akkoord over een uitstapsom verwacht. D’Hondt gaat meteen aan de slag als salesmanager van een Nederlands sportkledijmerk voor de Belgische markt. Hij snapt het allemaal wel : “In mijn plaats komt gauw een keeper van Guillou zelf. De volgende die gaat, zal Bodart zijn. Ik geef hem nog één maand.”

door Geert Foutré

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content