clubinfo

opgericht in 1954

voorzitter

H. M. Ostendorp

stad

Doetinchem

44.000 inwoners

stadion

De Vijverberg

12.600 capaciteit

clubkleuren

blauw-wit shirt, witte broek

website

www.degraafschap.nl

erelijst

-

trainer HENK DE JONG

27/08/1964

Kreeg in de sportschool les van Foppe de Haan, die hij meer dan 35 jaar erna nog altijd met 'u' aanspreekt.

Was door een blessure slechts één seizoen prof, waarna hij op zijn 20e als jeugdtrainer debuteerde.

Legde bij De Graafschap een onwaarschijnlijk parcours af: van de 16e plaats in tweede klasse bij zijn aanstelling (januari 2017) tot de Eredivisie.

smaakmaker MOHAMED HAMDAOUI

Belangrijk zijn en publiekslieveling worden, zo verklaarde Mohamed Hamdaoui (25) zijn overstap van Telstar naar De Graafschap, een van de nieuwkomers in de Eredivisie. Bij Telstar stond hij met 13 goals in de schaduw van topschutter Andrija Novakovich, maar de Amerikaanse centrumspits was dankbaar: 11 van zijn 19 doelpunten kwamen er op assist van de Nederlandse flankaanvaller met Marokkaanse roots. Hij werd opgeleid bij Ajax en Vitesse, maar Fred Rutten wilde de dribbelaar in de Gelredome omturnen tot middenvelder en daar had hij geen zin in. Hij kende moeilijke seizoenen bij Dordrecht en Go Ahead Eagles, in Telstar flitste hij als nooit tevoren. Straks, op zijn 25e, wil hij op De Vijverberg ook op het hoogste podium schitteren.

HENK DE JONG, VI Images / VI - Fotopersdagen
HENK DE JONG © VI Images / VI - Fotopersdagen

transfers in

Narsingh (SC Cambuur), Jurjus (PSV), Vet (Almere City), Thomassen (Helmond Sport), Abdulahi & Hamdaoui (Telstar), Nijland (PEC Zwolle), Van de Pavert (PEC Zwolle), Van Mieghem (Heracles).

MOHAMED HAMDAOUI, VI Images / VI - Fotopersdagen
MOHAMED HAMDAOUI © VI Images / VI - Fotopersdagen

out

Bednarek (SC Heerenveen), Van Diermen (IJsselmeervogels), Diemers (Fortuna Sittard), Tissoudali (KFCO Beerschot Wilrijk, Bel), Receveur (Almere City).

opgericht in 1954 voorzitterH. M. Ostendorp stad Doetinchem 44.000 inwoners stadion De Vijverberg 12.600 capaciteit clubkleurenblauw-wit shirt, witte broek websitewww.degraafschap.nl erelijst- 27/08/1964 Kreeg in de sportschool les van Foppe de Haan, die hij meer dan 35 jaar erna nog altijd met 'u' aanspreekt. Was door een blessure slechts één seizoen prof, waarna hij op zijn 20e als jeugdtrainer debuteerde. Legde bij De Graafschap een onwaarschijnlijk parcours af: van de 16e plaats in tweede klasse bij zijn aanstelling (januari 2017) tot de Eredivisie.Belangrijk zijn en publiekslieveling worden, zo verklaarde Mohamed Hamdaoui (25) zijn overstap van Telstar naar De Graafschap, een van de nieuwkomers in de Eredivisie. Bij Telstar stond hij met 13 goals in de schaduw van topschutter Andrija Novakovich, maar de Amerikaanse centrumspits was dankbaar: 11 van zijn 19 doelpunten kwamen er op assist van de Nederlandse flankaanvaller met Marokkaanse roots. Hij werd opgeleid bij Ajax en Vitesse, maar Fred Rutten wilde de dribbelaar in de Gelredome omturnen tot middenvelder en daar had hij geen zin in. Hij kende moeilijke seizoenen bij Dordrecht en Go Ahead Eagles, in Telstar flitste hij als nooit tevoren. Straks, op zijn 25e, wil hij op De Vijverberg ook op het hoogste podium schitteren.Narsingh (SC Cambuur), Jurjus (PSV), Vet (Almere City), Thomassen (Helmond Sport), Abdulahi & Hamdaoui (Telstar), Nijland (PEC Zwolle), Van de Pavert (PEC Zwolle), Van Mieghem (Heracles). Bednarek (SC Heerenveen), Van Diermen (IJsselmeervogels), Diemers (Fortuna Sittard), Tissoudali (KFCO Beerschot Wilrijk, Bel), Receveur (Almere City).