De Graafschap

clubinfo

opgericht in 1954

voorzitter

H. M. Ostendorp

stad

Doetinchem

44.000 inwoners

stadion

De Vijverberg

12.600 capaciteit

clubkleuren

blauw-wit shirt, witte broek

website

www.degraafschap.nl

erelijst

trainer HENK DE JONG

27/08/1964

Kreeg in de sportschool les van Foppe de Haan, die hij meer dan 35 jaar erna nog altijd met ‘u’ aanspreekt.

Was door een blessure slechts één seizoen prof, waarna hij op zijn 20e als jeugdtrainer debuteerde.

Legde bij De Graafschap een onwaarschijnlijk parcours af: van de 16e plaats in tweede klasse bij zijn aanstelling (januari 2017) tot de Eredivisie.

smaakmaker MOHAMED HAMDAOUI

Belangrijk zijn en publiekslieveling worden, zo verklaarde Mohamed Hamdaoui (25) zijn overstap van Telstar naar De Graafschap, een van de nieuwkomers in de Eredivisie. Bij Telstar stond hij met 13 goals in de schaduw van topschutter Andrija Novakovich, maar de Amerikaanse centrumspits was dankbaar: 11 van zijn 19 doelpunten kwamen er op assist van de Nederlandse flankaanvaller met Marokkaanse roots. Hij werd opgeleid bij Ajax en Vitesse, maar Fred Rutten wilde de dribbelaar in de Gelredome omturnen tot middenvelder en daar had hij geen zin in. Hij kende moeilijke seizoenen bij Dordrecht en Go Ahead Eagles, in Telstar flitste hij als nooit tevoren. Straks, op zijn 25e, wil hij op De Vijverberg ook op het hoogste podium schitteren.

HENK DE JONG
HENK DE JONG© VI Images / VI – Fotopersdagen

transfers in

Narsingh (SC Cambuur), Jurjus (PSV), Vet (Almere City), Thomassen (Helmond Sport), Abdulahi & Hamdaoui (Telstar), Nijland (PEC Zwolle), Van de Pavert (PEC Zwolle), Van Mieghem (Heracles).

MOHAMED HAMDAOUI
MOHAMED HAMDAOUI© VI Images / VI – Fotopersdagen

out

Bednarek (SC Heerenveen), Van Diermen (IJsselmeervogels), Diemers (Fortuna Sittard), Tissoudali (KFCO Beerschot Wilrijk, Bel), Receveur (Almere City).

De Graafschap
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content