DELE ALLI (20)

Verhuisde pas vorige zomer van derdeklasser Milton Keynes, waar hij opgeleid werd, naar Tottenham. In zijn eerste seizoen Premier League (10 goals) werd hij meteen verkozen tot PFA Young Player of the Year. Net als Ross Barkley heeft hij een Nigeriaanse vader en een Britse moeder. In oktober debuteerde Alli in het A-team en kreeg hij meteen het nummer 10 toebedeeld. In de gewonnen oefeninterland tegen Duitsland werd hij verkozen tot Man van de Match.

ROSS BARKLEY (22)

De offensieve middenvelder was er al bij op het WK in Brazilië en mocht daar in de drie groepsmatchen opdraven. Sindsdien werkte hij zich zowel bij Everton als bij Engeland op tot vaste waarde. Heeft langs vaderskant Nigeriaanse roots, maar doet qua speelstijl toch vooral denken aan de oer-Britse spelmaker Paul Gascoigne. Barkley vertelde dat hij video’s bekeek van Gazza tijdens diens glorieperiode op het EK’96 en drukte de hoop uit hetzelfde te doen in Frankrijk.

ERIC DIER (22)

Polyvalente speler die als rechtsachter, centrale verdediger of defensieve middenvelder uitgespeeld kan worden. In die laatste positie kende hij bij Tottenham het tot dusver beste seizoen in zijn nog jonge carrière. Groeide op in Portugal, waar hij opgeleid werd in de befaamde jeugdacademie van Sporting Lissabon. In 2014 boden de Spurs hem een vijfjarig contract. Vader Jeremy Dier is een voormalige proftennisser.

HARRY KANE (22)

Het jeugdproduct van Tottenham kwam vorig seizoen plots aan de oppervlakte na enkele moeilijke beginjaren, gekenmerkt door uitleenbeurten aan Leyton Orient, Milwall, Norwich en Leicester. Hij scoorde 21 competitiegoals, een evenaring van het clubrecord van de Spurs. Dit seizoen deed hij nog beter met 25 goals. Les Ferdinand, die hem coachte bij de Tottenhamjeugd, noemt hem een kruising tussen Teddy Sheringham en Alan Shearer.

MARCUS RASHFORD (18)

De jonge spits was dit seizoen bij Manchester United zowat het enige lichtpunt. Maakte acht goals in zeventien wedstrijden en deed zich opmerken door zijn opportunisme (vier goals in zijn eerste twee wedstrijden voor Man U) en dynamisme, waarmee hij doet denken aan Andy Cole. Kwam in de nationale ploeg dankzij de blessure van Danny Welbeck, maar wordt wel genoemd als meest waarschijnlijke afvaller voor de definitieve EK-selectie.

RAHEEM STERLING (21)

Geboren in Jamaica en op zevenjarige leeftijd naar Londen verhuisd. Amper 21, maar toch een naam die al enkele jaren meegaat. In 2012 debuteerde hij bij Liverpool én de nationale ploeg. Met zijn snelheid en flitsende dribbels versierde hij afgelopen zomer een transfer naar Manchester City, dat zeventig miljoen euro voor hem op tafel legde. Kon daar zijn steile opmars niet doorzetten, maar was in de EK-kwalificatie toch bepalend voor Engeland met twee goals en vier assists.

JOHN STONES (21)

Stond al op de reservelijst voor het WK in Brazilië en wierp zich in deze kwalificatiecampagne steeds nadrukkelijker op als leider achterin, maar werd dit seizoen afgeremd door blessures. Chelsea bood vorige zomer meer dan dertig miljoen euro voor hem, maar Everton liet hem niet gaan. Naast José Mourinho is ook Pep Guardiola fan van de technisch begaafde verdediger: hij zou bij Man City wel eens de vervanger kunnen worden van Kompany.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content