Onder de kerstboom van Ali Lukunku lagen de volgende geschenken.

10 kilo kaviaar, voor Michael Goossens. “Hij houdt van een goede wijn en alles wat goed smaakt. Mika is geen slechte kerel. Sommigen hebben van hem de zondebok gemaakt om hun eigen fouten te camoufleren. Mika heeft veel gevoel voor humor en hij plaagt de mensen graag. Maar lachen heeft nog niemand gedood.”

Een paar oorvegen, voor Johan Walem. “Tijdens de vorige crisis werden veel interne zaken naar buiten gebracht. Johan vond het nodig om uit te bazuinen dat ik met Michaël Goossens gevochten had. Dat is volstrekt onwaar. Hij is een schitterend voetballer, maar een hypocriet.”

Dertig assists, voor Harold Meysen. “Een geniale linkerpoot heeft hij, tachtig procent van de doelpunten heb ik hem te danken.”

Een transfer naar Real Madrid, voor Robert Waseige. “Hij werd zonder mededogen aan de deur gezet terwijl zijn komst een zegen was voor Standard. Hij verdient een plaats bij een topclub.”

Een roman van Simenon, voor Luciano D’Onofrio. “Eigenlijk verdient hij niets, maar er zijn al zoveel intriges bij Standard, één meer zal hem zeker interesseren.”

Een potje wrok, voor Michel Preud’homme. “In het begin geloofde ik hem. Hij stond dicht bij de spelers. Toen ik door Anderlecht werd benaderd, beloofde hij me op het einde van het seizoen te zullen helpen. Daarna verdraaide hij zijn woorden. Hij was niet meer dezelfde en dat is hij nog altijd niet. Dat neem ik hem bijzonder kwalijk, ik had hem niet mogen vertrouwen.”

De beste wensen, voor Ole-Martin Aarst. “Een goeie gast. Maakt nooit problemen, in alle omstandigheden een voorbeeldig iemand.”

Een cent die je in een euro kunt veranderen, voor (de inmiddels vertrokken) Alphonse Costantin. “Hij brengt zijn dagen door met geld tellen en boetes opleggen voor niemendalletjes, ik weet waarover ik spreek. Dit geschenk zal hem misschien kalmeren.”

Een zak vriendschap, voor Gonzague Van Dooren. “Tussen ons klikte het meteen, we zitten gewoon op dezelfde golflengte.”

Een selectie voor de nationale ploeg, voor Moreira. “Onwaarschijnlijk veel klasse In zijn genre vind je op de Belgische velden geen betere. Hij zal het ver brengen, die eerste selectie voor de Portugese nationale ploeg zal beslist zijn laatste niet zijn.”

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content