De kroning van Michael Verschueren

© BELGAIMAGE

In een periode van enkele maanden mogen bekende koppen als Luc Devroe, Hein Vanhaezebrouck, Gino Caen, Jochen De Coene, Chris Goossens en Fred Rutten inpakken bij Anderlecht. In de coulissen verdwijnen er ook een pak minder ronkende namen die in sommige gevallen een serieuze staat van dienst hebben binnen de club. Marc Coucke is de man die de carrousel bedient en die op 28 november een aardverschuiving veroorzaakt met de benoeming van Michael Verschueren tot sportief directeur. Op zijn eerste officiële werkdag pakt Verschueren de media in met een indrukwekkende PowerPointpresentatie waarin hij toelichting geeft bij de herstructurering van het sportieve en medische departement en via concrete targets duidelijk maakt waar de club naartoe moet gaan. Met de hulp van de Amerikaan Aaron Kanwar, Head of International, moet Anderlecht zich ook positioneren op de internationale markten. Verschueren heeft slechts één ambitie: to make Anderlecht great again. In de slipstream van Verschueren volgen de nieuwe technisch directeur Frank Arnesen en clubicoon Pär Zetterberg, die binnen de technische staf en het sportieve departement een vrije rol krijgt.

De kroning van Michael Verschueren

De revolutie is gelanceerd en de supporters koesteren de hoop dat Anderlecht eindelijk de weg naar boven heeft ingezet. Vier dagen na de kroning van Verschueren verliest Anderlecht thuis van Genk en daarna zou het niet meer goedkomen. Achteraf is gebleken dat de modernisering van het instituut in geen geval het sportieve verval had kunnen stoppen.

46

procent, of een schamele 69 op 150 behaalde Anderlecht sinds Marc Coucke eind maart 2018 officieel voorzitter werd: 12 op 30 in de daaropvolgende play-off 1, 51 op 90 in de jongste reguliere competitie en 6 op 30 in de afgelopen play-off 1.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content