Het Kalenji runners pack

Kwestie van het nuttige aan het aangename te koppelen zijn ze bij Kalenji (het huismerk van Decathlon) zo slim geweest om speciaal voor de winter een runners pack aan te bieden. Zwart en roze voor de dames en zwart en blauw voor de heren. Voor amper 29,85 euro ben je perfect beschermd tegen vrieskou en regen. Het Kalenji runners pack bevat:

- een windstopper-muts (82 % polyester en 18 % polyurethaan)

- een paar handschoenen (PES en 11 % elasthaan voor het bovenste deel van de handschoen)

- een windstopper-hoofdband (82 % polyester en 18 % polyurethaan)

Muts

Hoe moeilijk kan het zijn om een goede muts te vinden, zou je kunnen denken, maar niets is zo vervelend als sporten met een dikke wollen muts. Veel handiger zijn de lichte, ademende Primaloft/Powerstretch mutsen van Odlo. Voor amper dertig euro heb je een windstopper-muts die thermische isolatie en functionaliteit op weergaloze wijze combineert. Dankzij de ultrafijne vezeltechniek is de Odlo windstopper-muts vochtwerend, isolerend en toch ruim genoeg.

Buff

Voor fietsers is een buff nog belangrijker dan handschoenen of een muts. Een buff is een soort extra warme kraag die je nek warm houdt en dat is wel aan te raden als je een fietstochtje gaat maken - niets zo vervelend als een koude wind die net ín je windjack waait. Odlo biedt twee varianten aan: een soort buff light (25 euro) of een windstopper buff (prijs onbekend) voor de echte koukleumen. Handig en rekbaar als hij is, zorgt de Odlo buff zelden voor ongemakken en doet hij gewoon wat hij belooft: je nek warm houden.

Bivakmuts

Odlo is een van de weinige merken die zich elke winter specifiek toeleggen op comfortabele accessoires voor lopers en fietsers. Voor de winter van 2011-2012 hebben ze bij Odlo hun Face Mask (30 euro) enigszins herwerkt. Het is ergonomischer dan ooit en geniet nu van een evolution label zonder naden. Ideaal dus voor koude temperaturen, zeker als je weet dat de 'functionele zones' eveneens naadloos zijn zodat het vocht niet ophoopt in die naden. Het Face Mask is vervaardigd in een stof die vervelende geurtjes geen kans geeft en de extra rekbaarheid maakt het des te aangenamer om een Face Mask te dragen.

Handschoenen

De gloves running light-handschoenen van Odlo kosten eveneens dertig euro. Deze lichte handschoenen met 'slimme' opzetstukken en een handig zakje houden je handen warm tijdens de koudste dagen van het jaar.

Pet

Een pet is de ideale tussenoplossing: hoofd en voorhoofd zijn beschermd tegen de koude, maar zo warm als een muts is het natuurlijk niet. Voor zij die willen gaan lopen of fietsen wanneer het regent of sneeuwt, is een pet dan wel weer extra handig. (Odlo - 30 euro)

DOOR MARIE DE SCHRIJVER

Kwestie van het nuttige aan het aangename te koppelen zijn ze bij Kalenji (het huismerk van Decathlon) zo slim geweest om speciaal voor de winter een runners pack aan te bieden. Zwart en roze voor de dames en zwart en blauw voor de heren. Voor amper 29,85 euro ben je perfect beschermd tegen vrieskou en regen. Het Kalenji runners pack bevat: - een windstopper-muts (82 % polyester en 18 % polyurethaan) - een paar handschoenen (PES en 11 % elasthaan voor het bovenste deel van de handschoen) - een windstopper-hoofdband (82 % polyester en 18 % polyurethaan) Hoe moeilijk kan het zijn om een goede muts te vinden, zou je kunnen denken, maar niets is zo vervelend als sporten met een dikke wollen muts. Veel handiger zijn de lichte, ademende Primaloft/Powerstretch mutsen van Odlo. Voor amper dertig euro heb je een windstopper-muts die thermische isolatie en functionaliteit op weergaloze wijze combineert. Dankzij de ultrafijne vezeltechniek is de Odlo windstopper-muts vochtwerend, isolerend en toch ruim genoeg. Voor fietsers is een buff nog belangrijker dan handschoenen of een muts. Een buff is een soort extra warme kraag die je nek warm houdt en dat is wel aan te raden als je een fietstochtje gaat maken - niets zo vervelend als een koude wind die net ín je windjack waait. Odlo biedt twee varianten aan: een soort buff light (25 euro) of een windstopper buff (prijs onbekend) voor de echte koukleumen. Handig en rekbaar als hij is, zorgt de Odlo buff zelden voor ongemakken en doet hij gewoon wat hij belooft: je nek warm houden. Odlo is een van de weinige merken die zich elke winter specifiek toeleggen op comfortabele accessoires voor lopers en fietsers. Voor de winter van 2011-2012 hebben ze bij Odlo hun Face Mask (30 euro) enigszins herwerkt. Het is ergonomischer dan ooit en geniet nu van een evolution label zonder naden. Ideaal dus voor koude temperaturen, zeker als je weet dat de 'functionele zones' eveneens naadloos zijn zodat het vocht niet ophoopt in die naden. Het Face Mask is vervaardigd in een stof die vervelende geurtjes geen kans geeft en de extra rekbaarheid maakt het des te aangenamer om een Face Mask te dragen. De gloves running light-handschoenen van Odlo kosten eveneens dertig euro. Deze lichte handschoenen met 'slimme' opzetstukken en een handig zakje houden je handen warm tijdens de koudste dagen van het jaar. Een pet is de ideale tussenoplossing: hoofd en voorhoofd zijn beschermd tegen de koude, maar zo warm als een muts is het natuurlijk niet. Voor zij die willen gaan lopen of fietsen wanneer het regent of sneeuwt, is een pet dan wel weer extra handig. (Odlo - 30 euro)DOOR MARIE DE SCHRIJVER