Op paasmaandag speelde Iker Casillas zijn duizendste officiële wedstrijd. Ondanks de felicitaties van Sergio Ramos en Gianluigi Buffon werd het een jubileum in mineur. Porto verloor met 2-0 op het veld van middenmoter Belenenses. Een serieuze domper, aangezien het de koppositie in de Primeira Liga uit handen gaf aan Benfica. Slechts één punt bedraagt de voorsprong van de hoofdstedelingen, waardoor de altijd beladen klassieker nóg meer gewicht krijgt.

Naar alle waarschijnlijkheid speelt Casillas aanstaande zondag zijn laatste O Clássico. Zijn salaris van meer dan 2 miljoen euro weegt te zwaar door in het budget van de Draken, waardoor hij de club aan het einde van dit seizoen moet verlaten. Volgens de Britse krant The Chronicle zou Rafael Benítez interesse tonen. Slecht nieuws voor Matz Sels, die door Newcastle United wordt uitgeleend aan Anderlecht.

Opvallend is dat ook José Mourinho zich in het verleden vragen stelde bij het hoge loonpakket. Niet toevallig, want volgens San Iker probeert Mourinho hem sinds zijn vertrek bij Real Madrid een hak te zetten. 'In het begin konden we het goed met elkaar vinden, maar na een tijdje groeiden we uiteen. Hij kon het niet verkroppen dat ik met Barcelonaspelers Xavi en Carles Puyol sprak om de rust te bewaren in het Spaanse nationale elftal. Maar ik was de kapitein van Real Madrid én van Spanje', aldus Casillas.

Even leek de 36-jarige doelman genoegen te moeten nemen met een plaatsje op de bank, maar zijn twaalf jaar jongere vervanger José Sá wist coach Sérgio Conceição niet te overtuigen. Die laatste wordt trouwens genoemd als de opvolger van PSG-trainer Unai Emery. Al valt te betwijfelen of de voormalige middenvelder van Standard daadwerkelijk in Parijse loondienst zal treden. Met Massimiliano Allegri, Paulo Fonseca, André Villas-Boas én José Mourinho is de concurrentie in elk geval niet min.

Op paasmaandag speelde Iker Casillas zijn duizendste officiële wedstrijd. Ondanks de felicitaties van Sergio Ramos en Gianluigi Buffon werd het een jubileum in mineur. Porto verloor met 2-0 op het veld van middenmoter Belenenses. Een serieuze domper, aangezien het de koppositie in de Primeira Liga uit handen gaf aan Benfica. Slechts één punt bedraagt de voorsprong van de hoofdstedelingen, waardoor de altijd beladen klassieker nóg meer gewicht krijgt. Naar alle waarschijnlijkheid speelt Casillas aanstaande zondag zijn laatste O Clássico. Zijn salaris van meer dan 2 miljoen euro weegt te zwaar door in het budget van de Draken, waardoor hij de club aan het einde van dit seizoen moet verlaten. Volgens de Britse krant The Chronicle zou Rafael Benítez interesse tonen. Slecht nieuws voor Matz Sels, die door Newcastle United wordt uitgeleend aan Anderlecht. Opvallend is dat ook José Mourinho zich in het verleden vragen stelde bij het hoge loonpakket. Niet toevallig, want volgens San Iker probeert Mourinho hem sinds zijn vertrek bij Real Madrid een hak te zetten. 'In het begin konden we het goed met elkaar vinden, maar na een tijdje groeiden we uiteen. Hij kon het niet verkroppen dat ik met Barcelonaspelers Xavi en Carles Puyol sprak om de rust te bewaren in het Spaanse nationale elftal. Maar ik was de kapitein van Real Madrid én van Spanje', aldus Casillas. Even leek de 36-jarige doelman genoegen te moeten nemen met een plaatsje op de bank, maar zijn twaalf jaar jongere vervanger José Sá wist coach Sérgio Conceição niet te overtuigen. Die laatste wordt trouwens genoemd als de opvolger van PSG-trainer Unai Emery. Al valt te betwijfelen of de voormalige middenvelder van Standard daadwerkelijk in Parijse loondienst zal treden. Met Massimiliano Allegri, Paulo Fonseca, André Villas-Boas én José Mourinho is de concurrentie in elk geval niet min.