Op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van 2012, treedt voormalig nummer een Roger Federer aan met het nieuwste model van zijn vertrouwde Wilsonracket. De Wilson Pro Staff Six One Blx maakt deel uit van de Pro Staffreeks waar ook andere tennislegendes, zoals Stefan Edberg, Jim Courier en Pete Sampras, tal van successen mee behaalden.

Roger Federer speelt al van kindsbeen af met een Wilsonracket. In 2006 ondertekende hij een contract dat hem levenslang verbond aan Wilson en hij had dan ook wat mooie woorden over voor zijn number one sponsor: "Ik ben opgegroeid met een Wilson in mijn handen. Ik kreeg er een van mijn moeder toen ik tien was en ik ben er intussen zowat mee vergroeid. Ik kan het me dan ook gewoon niet inbeelden dat ik ooit met een ander merk zou spelen."

In 1997 zette een zestienjarige RF zijn handtekening onder een contract met het merk uit Chicago. Negen jaar later volgde er een levenslang contract tussen het voormalige nummer een van de wereld en Wilson, en dat niet alleen voor rackets maar ook voor tennisballen, besnaring en andere accessoires. "Wilson is net zoals ik steeds op zoek naar vernieuwing in de tennissport. Met de rackets van Wilson heb ik de juiste touch en behoud je steeds de nodige controle."

Over controle en touch gespro-ken: het Pro Staff-gamma werd altijd al gebruikt door spelers met de nodige feeling en dat is ook Fed Express niet ontgaan. De nieuwe Wilson Pro Staff Six One Blx doet een beroep op de Ampli Feel-technologie. Dat houdt in dat de greep van het racket met basalt en grafiet werd bewerkt, wat de grip zou moeten verbeteren. Ook de antitriltechnologie, de BLX-technologie, werd verwerkt in het laatste nieuwe Wilsonracket. Dankzij de combinatie van die twee technologieën blinkt de Wilson Pro Staff Six One Blx uit qua controle en kracht.

Er zijn er die zeggen dat Roger Federer al die technische hoogstandjes niet nodig heeft, maar het is algemeen geweten dat ook de technisch vaardigste spelers alle mogelijke technologieën willen benutten. Trouwens, vanaf januari 2012 zal Federer zijn gloednieuwe racket(s) in zijn al net zo nieuwe tennistas kunnen steken. Een nieuw racket én een nieuwe tennistas, 2012 kan niet beter beginnen voor de beste tennisser aller tijden.

DOOR PATRICK HAUMONT

Op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van 2012, treedt voormalig nummer een Roger Federer aan met het nieuwste model van zijn vertrouwde Wilsonracket. De Wilson Pro Staff Six One Blx maakt deel uit van de Pro Staffreeks waar ook andere tennislegendes, zoals Stefan Edberg, Jim Courier en Pete Sampras, tal van successen mee behaalden. Roger Federer speelt al van kindsbeen af met een Wilsonracket. In 2006 ondertekende hij een contract dat hem levenslang verbond aan Wilson en hij had dan ook wat mooie woorden over voor zijn number one sponsor: "Ik ben opgegroeid met een Wilson in mijn handen. Ik kreeg er een van mijn moeder toen ik tien was en ik ben er intussen zowat mee vergroeid. Ik kan het me dan ook gewoon niet inbeelden dat ik ooit met een ander merk zou spelen." In 1997 zette een zestienjarige RF zijn handtekening onder een contract met het merk uit Chicago. Negen jaar later volgde er een levenslang contract tussen het voormalige nummer een van de wereld en Wilson, en dat niet alleen voor rackets maar ook voor tennisballen, besnaring en andere accessoires. "Wilson is net zoals ik steeds op zoek naar vernieuwing in de tennissport. Met de rackets van Wilson heb ik de juiste touch en behoud je steeds de nodige controle." Over controle en touch gespro-ken: het Pro Staff-gamma werd altijd al gebruikt door spelers met de nodige feeling en dat is ook Fed Express niet ontgaan. De nieuwe Wilson Pro Staff Six One Blx doet een beroep op de Ampli Feel-technologie. Dat houdt in dat de greep van het racket met basalt en grafiet werd bewerkt, wat de grip zou moeten verbeteren. Ook de antitriltechnologie, de BLX-technologie, werd verwerkt in het laatste nieuwe Wilsonracket. Dankzij de combinatie van die twee technologieën blinkt de Wilson Pro Staff Six One Blx uit qua controle en kracht. Er zijn er die zeggen dat Roger Federer al die technische hoogstandjes niet nodig heeft, maar het is algemeen geweten dat ook de technisch vaardigste spelers alle mogelijke technologieën willen benutten. Trouwens, vanaf januari 2012 zal Federer zijn gloednieuwe racket(s) in zijn al net zo nieuwe tennistas kunnen steken. Een nieuw racket én een nieuwe tennistas, 2012 kan niet beter beginnen voor de beste tennisser aller tijden. DOOR PATRICK HAUMONT